Hur du ändrar en Hemi oljefilter

Byta ett oljefilter är den typ av vanlig fordonsunderhåll som kan vara dyrt att låta en mekaniker göra men som du kan enkelt och billigt utföra själv. Många människor med nyare Hemi-stil motorer kan undvika att försöka detta, eftersom de är rädda att det kommer att bli mycket svårare än att genomföra processen på ett fordon med en vanlig motor. Detta är inte sant. Med bara ett par krav, kan du byta oljefilter i din Hemi-utrustade fordon utan mycket mer ansträngning. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Metal dräneringskärlet
Ren, torr gammal trasa
5W-20 motorolja
Byte oljefilter
Oljefilternyckel

Visa fler instruktioner
1

Se till att din Hemi-med bil ligger på en helt plan yta och att det är i parken. Stänger av bilen och se till att motorn inte är igång. Använd en domkraft och pallbockar för att höja din Hemi-utrustade auto så att du kan komma åt oljefiltret på underredet.
2

Vrid gul olja tanklocket motsols för att skruva loss och ta bort den. Placera ett tråg metall avlopp under rännan för oljefiltret att fånga oljan som kan fastna i filtret och droppa när du tar bort den. Lossa filtret genom att vrida det moturs med handen (det kan vara nödvändigt att använda oljefilternyckel att lossa filtret), skruva och ta bort den helt. Vänta medan någon gammal olja rinner i pannan. Gå inte vidare förrän monteringen är klar droppande.
3

försiktigt bort den gamla oljan packningen om det inte kommer undan med filtret, vara försiktig att inte röra någon het olja. Använd en ren trasa för att avlägsna smuts eller överflödig olja från monteringsplattan för oljefiltret och området runt den.
4

Applicera en sträng av färsk 5W-20 olja hela vägen runt det nya filtrets packning, med hjälp av trasa eller fingret. Använd inte någon annan typ av olja i din Hemi motorn. Placera det nya oljefiltret till rätt ställe och använda handen för att slå den medurs tills den är säker. När filtret är tätt mot huset, vrid den en annan hälften till tre fjärdedelar varv för hand.
5

Lämpligt avyttra någon gammal olja från metallen tråget. Ändra bilens olja, om det behövs. Använd endast 5W-20 olja.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132421.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.