Hur man byter olja i en 1997 Toyota 4runner

Korrekt underhåll av olja i 1997 Toyota 4Runner är en viktig del för att hålla din lastbil motor i bästa möjliga skick. Tillverkaren rekommenderar att du byter olja och filter minst var 5.000 miles. Om du kör i extrema förhållanden, bör du ändra det mer regelbundet. Du kan köpa olja och filter från en bildelar butik. Saker du behöver
Jack
Jack står
Oljetråg
Wrench in
Oljefilternyckel
Ren, torr trasa
Visa fler instruktioner

1

Öppna huven på din 4Runner och ta bort locket olja fyllning. Locket ligger på ventilkåpan och är märkt med "olja" eller en bild av en olja kan.
2

Lyft framsidan av 4Runner med en domkraft och placera en uppsättning av jack står säkert under SUV för stöd. Addera 3

Placera en Oljetråg under avtappningspluggen på oljetråget. Avtappningspluggen på 1997 Toyota 4Runner ligger nära den bakre delen av oljetråget. Använd en skiftnyckel för att ta bort avtappningspluggen och låt oljan rinna av helt. När droppande hållplatser, byt avtappningspluggen och dra åt den med en skiftnyckel.
4

Flytta dräneringstråget till under oljefiltret montering område. Du hittar oljefiltret nära oljetråget, antingen bredvid eller framför den. Ta bort oljefiltret med en oljefilternyckel. Tips filtret upp och ned och placera den i pannan rinna.
5

Använd en ren, torr trasa för att torka av 4Runner oljefiltret montering område. Placera ett tunt lager av ny olja runt packningen på det nya filtret. Installera det nya filtret och skruva i för hand tills det är ordentligt. Sedan, för hand, dra åt den ytterligare ett halvt till trekvarts varv.
6

Lyft trucken med din jack och ta bort domkraften. Återgå lastbilen till marken.
7

Fyll motorn med olja. Din 4Runner tar nära till 5,5 liter olja. Stäng huven och provköra motorn så att oljan att flöda genom systemet. Kontrollera oljenivån med mätstickan och tillsätt olja vid behov.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132417.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.