DIY 2001 Toyota 4runner Oljebyte

Du bör byta ditt 2001 Toyota 4runner s motorolja var 5000 miles - oftare om du reser i ofta korta resor. Motoroljan håller din lastbilens motor smörjs och skyddas från skador. Du kan enkelt byta olja i din lastbil hemma i din egen uppfart. Toyota rekommenderar användning av 5W-30 olja för 4Runner motor. Olja och byte filter finns på bildelar återförsäljare. Saker du behöver
Jack
Jack står
Wrench in
Oljefilternyckel
rena, torra trasor
Visa fler instruktioner
1

Leta oljepåfyllningslocket i motorrummet och ta bort den. Ställ det åt sidan. Den övre delen av oljepåfyllningslocket på din 4Runner är märkt "OLJA."
2

Höj din lastbil med en domkraft och fäst den på en uppsättning pallbockar. Avlägsna domkraften när trucken är säker.
3

Leta avtappningspluggen ungefär halvvägs i motorrummet, i mitten av oljetråget. Placera ett uppsamlingskärl under avtappningspluggen på oljetråget. Använd en skiftnyckel för att lossa avtappningspluggen och ta bort den.
4

Låt oljan rinna helt från oljetråget. Flytta dräneringstråget under oljefiltret. Oljefiltret ligger bredvid oljetråget. Använd en oljefilternyckel att ta bort oljefiltret. Vrid oljefiltret upp och ner i avloppet pannan och låt den rinna av helt.
5

Rengör monteringsplatsen för oljefiltret med en ren, torr trasa. Gnid ett tunt lager av ren olja på packningen runt toppen av det nya oljefiltret. Installera det nya filtret, dra åt den för hand. Använd oljefilternyckel att dra åt filtret ytterligare tre-kvarts varv för att vara säker på att det är säkert.
6

Montera oljepluggen pan drain och dra åt ordentligt med en skiftnyckel. Lyft trucken med en domkraft och ta bort domkraften. Sänk bilen till marken.
7

Fyll motorn med olja. Toyota 4Runner kräver totalt 5,5 qt. av olja.
8

Stäng huven och provköras motorn så att oljan att arbeta genom systemet.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132416.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.