Gör Olja Tillsatser Arbete?

Motorns livslängd och prestanda är starkt beroende av de smörjande material som används inuti motorkomponenter. Standard Oil smörjmedel formulerade för att vara förenligt med arbetet i motorn, enligt tillverkarens rekommendationer. Olja tillsatser är utformade för att förbättra motorns prestanda och skydda inre arbetet, dock kan detta, eller inte kan vara fallet. Identifiering

Olja tillsatser består av syntetiska material för att minska slitaget på bilen motorn, enligt Modern Bilvård, en bilvård resurs webbplats. Och medan det finns många olika märken är tillgängliga för användning, är polytetrafloeraethylene (PTFE) den gemensam, aktiv ingrediens som används i varje märke. PTFE är en Teflon material och en varumärkesskyddad produkt från Dupont Chemical Corporation. I själva verket är PTFE upphängd inuti tillsatsen i en motordriven formulär. Vissa olja tillsatser kan innehålla ytterligare material för att öka anti-slitage effekten av vätskan

API-licensierade olja -. Är den typ som rekommenderas för användning i en motor --- noggrant formulerade för att arbeta inuti en motor utan att orsaka frätande eller igensättning effekter inom arbetet i motorn. Och medan olja tillsatser är avsedda att förbättra de smörjande effekter av API-licensierade olja, kan många tillverkare garantier ogiltigförklaras då eftermarknaden smörjmedel används, enligt Modern Bilvård.
Funktion

Som standard olja är avsedd att skydda motordelar från friktion, värme och bibehålla motorns livslängd, är olja tillsatser marknadsförs som motor "förstärkare", kan skydda och stärka motorns prestanda. Som PTFE eller Teflon, är en välkänd anti-stick, slitstarkt material (så långt kokkärl går), är dessa fördelar tros överföra när den används inne i arbetena av en motor. Minskad motorslitage under uppstart, köregenskaper, förlängd livslängd på motorn, lägre temperaturer, ökad effekt och ökad gas körsträcka är några av de effekter oljetillsatsmedel marknadsförs ha.

I fråga om kostnader, additiva märken varierar med priser mellan allt från $ 6 till $ 36, beroende på Moderna Bilvård. Detta är i tillägg till kostnaden för den standard olja som används för ett oljebyte, och filtret komponenten. När bearbetas genom motorn, är fritt flytande teflon partiklar som finns inuti vätska avsedd att fångas av oljefiltret när de når en viss densitet nivå.
Effekter

Tester utförda 1998 av NASA Lewis Research Center undersökte de faktiska effekterna av olja tillsatser på motorns skick och prestanda när du använder olika marknadsförda varumärken. Lageryta kontakt, sedimentering och minskat slitage-och-tår effekterna var de villkor som observerats under testet. Resultaten från försöken visade sediment ansamlingar längs motorns inlopp, och tilltäppta oljefilter komponenter som slutligen orsakade minskningar i oljetryck och motorns prestanda. I vissa fall, förhindrade sedimentering behövs smörjmedel fluider från att nå delar av motorn. Forskarna konstaterade de samlade effekterna av olja tillsatser faktiskt kan vara skadligt för motorkomponenter på lång sikt, enligt Modern Bilvård. Ytterst kan frågan huruvida tillsatser fungerar beror på användarens perspektiv, och de risker han är villig att ta.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132411.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.