Hur man lägger Automatic Transmission Fluid i en 2001 PT Cruiser

transmissionsolja i 2001 PT Cruiser hjälper smörja alla rörliga delar inuti transmissionen och villkor alla tätningar. Överföringen på 2001 PT Cruiser är också känd som "transaxel," eftersom drivaxeln glider inne i transmissionen. Transmissionsolja förändring på 2001 PT Cruiser kräver en annan process än de andra Chrysler modeller. Du kan ändra transmissionsolja själv i ca 30 minuter. Saker du behöver
Jack
Jack står
Ratchet
Hylsnyckelsats
Flathead skruvmejsel
Oil fånga pan
Plaströr
Funnel
Type 7176 transmissionsolja
Visa fler instruktioner
1

köra bilen runt för att värma upp transmissionsolja.
2

Parkera bilen på ett plant underlag. Stäng av motorn.
3

Jack upp bilen och placera pallbockar bakom varje bakhjulet. Det finns ett särskilt område bakom varje framdäcket för pallbockar att ställa om. Släpp jack, och låta bilen vila på pallbockar. Se till att bilen är jämnt och säkert på pallbockar. Avlägsna domkraften.
4

krypa under framsidan av bilen och leta reda på pluggen på växellådan. På T-350 slutväxel, är pluggen längst upp på höger sida av växellådshuset, avtappningspluggen är på den nedre delen av växellådshuset på höger sida
5

Sätt pannan oljan fångsten under avtappningspluggen. Lossa och ta bort avtappningspluggen med en spärr och en socket. Låt fluidflödet i låset pannan tills all vätska har kommit ut ur växellådan. Sätt tillbaka avtappningspluggen och dra åt pluggen tillbaka.
6

Ta bort pluggen på växellådan med en spärr och en socket. Om pluggen är en gummi plugg, ta en skruvmejsel och bänd ur kontakten.
7

Sätt plastslangen på tratten. Sätt i den andra änden av röret i pluggen hålet på växellådan. Häll Type 7176 transmissionsolja i växellådan tills det börjar rinna ut ur hålet. Avlägsna plaströret. Sätt tillbaka pluggen och dra åt den. Om det är gummi plugg, bara trycka på plug in med handen.
8

Dra runt motorn och växla transmissionen fram och tillbaka, så att vätskan kan komma in i alla delar av transmissionen . Kontrollera avloppet och fyll pluggar för läckor medan motorn är igång. Om det inte finns några läckor, stäng av motorn.
9

Jack upp bilen och ta bort domkraften. Låt bilen tillbaka ner.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132410.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.