Hur du ändrar Transmission Fluid på en 2000 Honda Accord

transmissionsolja i 2000 års Honda Accord håller de rörliga delarna i transmissionen smörjas så att de inte brinner upp. Fluiden håller även överföring sval så att ingen av de delar som kommer att bryta på grund av värme friktion. När transmissionsolja går sönder, det kan inte effektivt skydda växellådans delar, och detta kommer att orsaka att transmissionen låsa upp. Du kan ändra transmissionsolja i 2000 års Honda Accord själv i ungefär en halvtimme. Saker du behöver
Jack
Jack står
dräneringskärlet
3/8 spärrskaft
automatisk transmissionsolja
Visa fler instruktioner
1

Jack framsidan av bilen upp och placera pallbockar under framaxlar. Låt domkraften ner så att de främre axlarna vilar säkert på pallbockar.
2

Leta kontakten överföring drain på botten av transmissionen. Pluggen kommer att vara en 3/8 tum fyrkantiga hålet. Placera drain pan under överföringen avtappningspluggen.
3

Sätt fyrkantiga delen av 3/8 spärrskaft i det fyrkantiga hålet och vrida kontakten moturs för att ta bort pluggen från transmissionen. Låt vätskan rinna ut i avloppet pan tills vätskan slutar rinna från överföringssystemet.
4

Torka avtappningspluggen bort med en trasa för att ta bort eventuella metallspån. Skruva tillbaka pluggen i transmissionen och dra åt den med 3/8 spärrskaft. Dra dräneringstråget ut från under bilen.
5

Jack bilen tillbaka upp och ta bort domkraften från framaxeln. Låt bilen tillbaka ner och ta bort domkraften.
6

Leta överföringen oljestickan på vänster bak på motorn. Mätstickan ha en röd handtag. Ta ur oljestickan och sätta tratten i påfyllningshålet.
7

Tillsätt 3 liter automatisk transmissionsolja till transmissionen. Ta bort tratten och sätt tillbaka mätstickan i påfyllningshålet.
8

Veva bilen och kontrollera nivån transmissionsolja på mätstickan när motorn är igång. Manualen för 2000 Honda Accord efterlyser 2.8 liter men 3 liter kommer att bli bra. Inspektera avtappningspluggen för eventuella läckor, sedan vända bilen av. Addera
.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132406.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.