Hur du ändrar oljefilter på en 1998 Chevy Cavalier

Den 1998 Chevy Cavalier använder en 2,2-liters motor overhead ventil för att driva bilen. Oljefiltret på 2,2-liters motorn är monterad på sidan av motorblocket mellan brandväggen och motorn. Byt filter varje gång du byter olja i din Cavalier att säkerställa att den nya oljan förblir ren. Om du inte byta filter, kommer den nya oljan plocka upp partiklar och smuts från filtret och förorena den nya oljan. Saker du behöver
Jack
Jack står
Wrench in
Hylsnyckelsats
Oljefilternyckel
Visa fler instruktioner
1

Open huven på din Cavalier och lokalisera locket olja fyllning. Den påfyllningslocket på 2,2-liters motorn ligger nära framsidan av motorn och har en stor svart lock och skruvas på påfyllningsröret. Den är märkt med den oljetyp och har oljestickan integrerad i locket. Ta bort oljepåfyllningslocket och oljestickan från röret, vrida den moturs för att låsa upp den från röret
2

. Ställ locket och oljestickan åt sidan för nu.
3

Hissa upp bilen med en domkraft och stödja den med en uppsättning pallbockar under ramen. Se till att din bil är på plan mark innan du hissar upp den. Placera en stor kastrull olja rinna under oljeavtappningsskruven placerad i bakre hörnet av oljetråget.
4

Avlägsna avtappningspluggen från oljetråget med hjälp av en nyckel eller hylsa och spärrskaft för att vända den plugg moturs. Vrid pluggen de sista varv för hand så att du inte tappar kontakten i olje tråget.
5

Låt oljan rinna i pannan tills motorn är tom. Byt avtappningspluggen och dra åt den med en skiftnyckel eller hylsa och spärrskaft. Flytta drain pan under oljefiltret nära baksidan av motorrummet.
6

Lossa oljefiltret från motorblocket med en oljefilternyckel. Snurra av filtret i fästet på motorn för hand och ta bort den från motorn, kontroll av toppen av filtret för att säkerställa att O-ringen lossnade med filtret. Placera den i Oljetråg, öppna sidan nedåt så att det kan rinna.
7

Coat tätningen eller O-ringen på det nya filtret med ren olja för att hjälpa den täta. Montera ett nytt filter fast i fästet på sidan av motorn och dra åt den för hand tills det är ordentligt. Du behöver inte dra åt filtret med en skiftnyckel, kommer det inte läcka om du belägga tätning med ny olja.
8

Hissa upp bilen igen med din jack och ta bort domkraften. Sänk bilen till marken och flytta upp till motorrummet. Fyll motorn med den typ av olja som rekommenderas av tillverkaren genom mätstickehålet.
9

Kontrollera oljenivån och montera tanklocket. Kassera den gamla oljan ordentligt. De flesta bildelar butiker kommer att acceptera det gratis och skicka den till en återvinnare.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132402.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.