Hur man gör ett oljebyte under 1995 Saturn SE

Special Edition Saturn-modeller, som var en del av S-serien, producerades först 1994 och kom med speciell färg och uppgraderingar tillbehör. Alla Saturn S-serien från 1991 till 1996 kom med 1.9L motorer, som är identiska i design. Byte av motorolja i dessa Saturn-modeller är en lätt uppgift som du kan fylla med några enkla verktyg. Saker du behöver
Oljetråg
Ratchet med hylsor
Justerbar oljefilternyckel
Oljefilter
Funnel
Oil
Visa fler instruktioner

1

Park Saturn på en plan yta i ett område som har minimal trafik, till exempel en privat uppfart.
2

Leta oljepluggen pan dränering under bilens chassi. Nå under bilen från passagerarsidan för att få tillgång till avtappningspluggen placerad längst ner i oljetråget. Skjut en behållare under avtappningspluggen för att fånga den gamla oljan.
3

Ta bort avtappningspluggen med en spärrnyckel med lämplig storlek socket. Vrid pluggen i en moturs riktning för att ta bort. Låt oljan rinna ut ur motorn. När oljan runnit ur pannan, ta bort oljefiltret.
4

Leta oljefiltret på passagerarsidan av bilen motorn. Använd ett filter borttagningsverktyg, såsom ett justerbart filter skiftnyckel, för att ta bort filtret. Skjut verktyget över filtret och skruva i en moturs riktning.
5

Gnid lite olja på gummipackningen på det nya oljefiltret, fyll filtret ungefär hälften full av olja och trä den på plats. Dra åt filtret för hand genom att snurra det i medurs riktning. Om du har problem med att dra åt filtret för hand, använd det justerbara filtret skiftnyckel, men dra inte åt det mer än ett kvarts varv bortom fingrarna.
6

Placera oljetråget pluggen på plats och dra det med Ratchet och uttag. Vrid skruven i medurs tills det är säkert. Dra inte åt för mycket, vilket kan leda till att kontakten trådar remsan.
7

Lokalisera olje locket på toppen av motorn. Ta av locket för hand och sätt en tratt. Häll i ny olja i bilen. Saturnus motorer tar från 4 till 5 liter motorolja.
8

Byt olja locket och starta Saturnus. Låt bilen gå några minuter medan du inspektera underredet för att se till att det inte läcker olja. Om du inte upptäcker ett oljeläckage, vända bilen och kontrollera oljans mätsticka för att se till att det är på rätt nivå.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132401.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.