Så tappa ur oljan i en Cadillac CTS-V

Införd för årsmodell 2004, är Cadillac CTS-V en prestation lyxig sedanmodell som har en 6-växlad, manuell växellåda som drivs av en 556-hästkrafter V-8 motor . CTS-V säten fem passagerare, och erbjuder funktioner som fjärr keyless inresa, uppvärmda backspeglar, antisladdsystem, dimljus, el-speglar, Xenon HID strålkastare, StabiliTrak antisladdsystem och fjärr keyless start som standard alternativ. Cadillac erbjuder garantier för begränsad stötfångare till stötfångare täckning, begränsad täckning för drivlinan /drivlina, en rost garanti, och ett vägassistans program, men de erbjuder inte täckning för rutinunderhåll, t.ex. ett oljebyte. Du kan ta CTS-V till återförsäljaren för att få det gjort, eller göra det själv för runt $ 15 och en timme av din tid. Saker du behöver
dräneringskärlet
Wrench
Rag nära Old plastbehållare
filtertång
Ny olja
Oljefilter
Visa fler instruktioner

1

Park på en plan yta, och se till att temperaturen på motorn ligger på eller strax under normal arbetstemperatur. Detta gör det möjligt för oljan att rinna ut lättare, vilket orenheter med det.
2

Gå under bilen och leta reda på avtappningspluggen. Detta kommer att vara en bult som sticker ut i en stor platt pan.
3

Placera ett uppsamlingskärl under avtappningspluggen, och använd en skiftnyckel för att börja lossa pluggen. När det är löst, fortsätter att skruva loss den med handen, men fortsätt att trycka uppåt så att oljan inte kommer forsa ut. Oljan kommer fortfarande att vara varmt nog att du kunde få brännas.
4

Ta bort avtappningspluggen för hand och låt oljan flöda in i tråget. Rengör avtappningspluggen och brickan med en gammal trasa.
5

Byt avtappningspluggen efter att oljan har runnit ut i avloppet pan. Dra det med skiftnyckel, men dra inte åt eller kan du tömma den. Ur tråget i en plastbehållare (såsom en anti-freeze container)
6

Töm oljan så att du kan återvinna den. Inte dumpa den gamla oljan i avloppet eller ett avlopp.
7

Flytta dräneringstråget under oljefiltret. Använda ett filter skiftnyckel, lossa oljefiltret.
8

Skruva av oljefiltret med handen, och ta bort den. Vrid inte filtret upp och ned, det har fortfarande olja i det
9

Töm oljan i oljefiltret i dräneringstråget
10

Sätt ett.. några droppar ny olja på fingret, och kör den över packningen av din nya oljefiltret.
11

Sätt det nya filtret på motorn, se till att det är tätt, men inte alltför tätt ( Kom ihåg att du ska kunna ta bort det someday).
12

Lägg olja i motorn genom hålet att oljan locket täcker. För rätt oljekvalitet och mängd, kolla din instruktionsbok,. Flesta bilar tar cirka fem liter
13

Byt olja locket, låt bilen gå några minuter
<. br> 14

Stäng av motorn, och använd oljestickan och kontrollera oljenivån. Lägg till mer olja om det är för lågt.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132398.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.