DIY: Olja Transfer Pump

Det finns så många sorter av oljepumpar överföring eftersom det finns branscher där de används. Regelbundna Bulk Oil överföringar utförs regelbundet inom petroleum-, fordons-, tung industri och energiindustrin, för att inte tala ätliga oljor inom livsmedelsindustrin. Denna DIY olja överföring pump metoden är enkel, praktisk och direkt användbar i en myriad DIY scenarier olja överföring. Olja överlåtelseaspekter

klibbighet av smörjolja som hjälper smörja motorer och maskiner å andra sidan gör det svårt att städa upp. Därför är överföring utrustning oftast engagerade i ett system där det används. Oljans högre viskositet också inte fungerar med centrifugalpumpar. Så positivt deplacement system såsom kugghjulspumpar, kolvpumpar och peristaltiska pumpar företräde. En av de andra stora problem med verksamheten olja överföring är miljö - arbetar med oljor undantagslöst leder till dropp och spill. Alla dessa faktorer leder till specialitet olja transfer utrustning som är oöverkomligt dyr för den tillfällige användaren. Addera segregerande pumpfunktioner Key
handen oljepump

DIY olja Transfer System segregerar den pumpeffekt källa från den faktiska olja-vätta pumpmekanism. Den använder en vanlig våt-torr vakuum typ butik för att aktivera ett helt separat system för olja överföring som kan stanna fet mellan användningarna, vilket sparar enorma mängder tid en olja överföringen utförs.
Easy Fabrication

Köp två 5-liters vita plast färg hinkar med tätade luckor. Du behöver också en 15-tums med 20-tums kommersiell skärbräda för att stärka skopan locket och hinken interiör, två plast 1-1/2-inch NPT rörgänga med 1-1/2-inch beslag slanghulling; en 4-fots längd 1-1/2-inch ID högdensitetspolyeten vakuum slang, och en 2-meters längd på 2-tums ID slangen. Skär av toppen på en av skoporna så det passar snyggt i den andra. Detta kommer att stärka den yttre hinken för att upprätthålla vakuum. Skär en ring från skärbräda med en diameter lika med den platta inbuktningen i hinken locket. Placera den på toppen av locket. Bore två 1-3/4-inch hål i toppen av locket och skärbräda montering med platt träborr. Skär tre ¾-tums längder utanför 2-tums diameter röret för att använda som muttrar om NPT gängor två beslag. Fullt trä en bit på båda rördelar, tråd armatur genom locket och trä på det andra röret bitar, ett kort och ett långt som låsmuttrar innanför locket. Den långa två-tums rörsektion fungerar både oljan fyllning och olja utloppsrör inuti hinken, beroende på det steg i överföringen. Det bör gå ner från locket till det nedre hörnet av skopan i en kurva, men utan att sno sig.
Göra ett olje Transfer
Old Hand oljepump

Tryck 4-fots polyetenrör på kopplingen som har den långa inre röret invändigt i skopan. Slå på våt-torr dammsugare och klibba avsluta sugslangen på bajonettfäste. Bekräfta starkt sug på den öppna 4-fots oljeinsugningsrör, och stick den i oljan överförs. Titta oljenivån genom sidan av skopan. Du bör kunna ta ut ca 4 liter olja innan du byter till utloppssidan av våt-torr dammsugare och vända på processen i den mottagande tanken.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132396.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.