Problem som följer av att inte ändra olja i bilen

Den kanske viktigaste fordonsunderhåll uppgift du kan göra är att byta motorolja på en regelbunden basis. Du kan byta olja själv, eller ta bilen till en mekaniker eller en snabb-glidmedel anläggning för billig hjälp. Följ anvisningarna i din instruktionsbok om frekvens, som i allmänhet löper från varje 3.000 till 5.000 miles beroende på körförhållanden. Misslyckandet med att regelbundet byta olja kan få allvarliga konsekvenser. Minskad Performance

Bristen på regelbundna oljebyten kan leda till en minskning i motorns prestanda. Motorolja kan bryta ner med tiden, vilket innebär motordelar såsom packningar och kolvar inte kommer att fungera så bra på grund av bristen på ordentlig smörjning. Din bil kanske inte fungerar så smidigt, och du kan se en minskning i gas körsträcka.
Ingen Tidig upptäckt

Bristen på regelbundna oljebyten kan innebära att du kanske inte blir medvetna om de stora motorproblem förrän det är för sent. En vanlig oljebyte kan berätta för dig om din motor är brinnande olja för snabbt eller har utvecklat ett oljeläckage. Ett oljebyte kommer också att visa om andra problem uppstår, t.ex. kylvätska läcker och blanda med motorolja.
Förorening

längre oljan är kvar i en motor, desto mer sannolikt kommer att bli förorenade med element som smuts. Ju längre ett fordon drivs med smutsig olja, kan den mer motorskador uppstå. En brist på regelbunden oljebyte innebär att avlägsnandet av smutsig olja inte kan ske innan man har möjlighet att orsaka stora problem.
Motorhaveri
p Om du inte 't byta olja regelbundet, ökar du risken för att bilen går sönder, kanske mitt i en överbelastad Interstate eller på en enslig landsväg. Som metalldelarna gnugga ihop på grund av brist på smörjning, kommer de att upphöra så småningom att fungera. Resultatet kan bli att din motor plötsligt kommer att ta upp, och du kommer inte att kunna gå någonstans.
Minskad motorns livslängd


Ytterst försummade motorolja kommer förkorta livslängden för din bils motor. Motorer kan kosta tusentals dollar att ersätta, och även en renoverad motor är inte billigt. Inte ändra din motorolja kan innebära att du kommer att behöva gå igenom besväret och kostnaden för att köpa en ny bil på en mer frekvent basis.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132393.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.