Vad är 5W30 motorolja?

Motorolja är en olja som är lämplig för användning i en bil eller annat fordon motor. Nominell i cP (centipois), längden av tid oljan tar att strömma genom en standard öppning vid en viss temperatur, är 5W-30 mätningen av en specifik typ av olja. Betyg

olja gradering, står "W" för "vintern" och det första numret ges är vintern viskositet, eller förmågan att flyta, av oljan. Enskild klass oljor visar endast ett nummer och är inte lämpliga för bilmotorer.
Multigrade

Multigrade motoroljor har två nummer. Den första är det kallt väder (W) viskositet, motsvarande W-rating av enskild klass olja. Den andra siffran avser den varma temperaturen oljans viskositet. Multigrade oljor innehåller tillsatser som hjälper oljan affär med brett temperaturintervall en typisk motor möten.
5W-30

En flaska 5W-30 olja har en viskositet av 5cp vid kalla temperaturer och en viskositet av 30cP under värmepåverkan. På grund av tillsatser, bör det vara möjligt att använda denna olja året.
Välja

Det bästa sättet att veta vilken olja att använda är att läsa din motor tillverkarens handbok. Eftersom olika märken av olja har olika formler, är det bäst att alltid hålla samma märke av olja i din motor och inte blanda märken.
Källa

Motorolja betyg som 5W-30 kommer från SAE, eller Society of Automotive Engineers. Deras specifikationer finns i standarderna dokumentet SAE-J300, med den senaste versionen i januari 2009.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132390.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.