Förklara Motor Oil Vikter

Vikten i motorolja beskriver oljans viskositet vid vissa temperaturer. När oljan är kall den blir tjock och kan inte röra sig fritt i motorn, och när det är varmt det kan bli för tunn för att erbjuda skydd mot friktion. Första Number

Den första siffran i oljan vikt representerar oljans viskositet vid 0 grader C. Ju lägre det första numret i en olja vikt, den tunnare är det vid låga temperaturer. Olja som är tunnare vid kalla temperaturer typiskt är bättre lämpad för vinterkörning.
Andra numret

Den andra siffran, siffran efter W representerar oljans viskositet vid 212 grader F. Ju högre siffra, desto tjockare oljan kommer att stanna vid höga temperaturer. Tjockare olja vid höga temperaturer är bättre för sommaren körning.
Typer

Tillverkarna rekommenderar den bästa oljan för din bils motor och kommer ofta att ge ett utbud av olja att använda. Det kan finnas en vikt av olja rekommenderas för kallt väder körning och en annan för varmt väder.
Fördelar

Använda bästa viskositeten för ditt fordon och körförhållanden ökar motorns prestanda , minskar motorns slitage och ökar bränsleeffektiviteten.
Syntetisk olja

Syntetiska blandningar och fullständiga syntetiska oljor har ofta en bättre låg och hög temperatur för viskositet och oftast har andra tillsatser att förhindra motorslitage

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132387.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.