Så att välja rätt motor Oil

Motorolja smörjer bilmotorer och relaterade komponenter, hålla dem i trim. Att använda rätt olja kan maximera livslängden på din motor, medan fel oljan kan lämna dig strandsatta vid vägkanten. Att välja den bästa oljan för din bil, överväga faktorer som väder, ålder din bil, de villkor du kör under varje dag och tjockleken av oljan. Instruktioner
1

Se din bruksanvisning innan du väljer olja. De flesta fordon är utformade för att prestera bra med en viss typ av olja, så håll rekommendationerna i instruktionsboken i åtanke när du gör ditt val.
2

Förstå hur man identifierar olika typer av olja. De flesta typer av olja är markerade med en beteckning som innehåller bokstäver och siffror, t.ex. 10W-40. Siffran före "W" representerar tjockleken av oljan under vintern, medan antalet efter bindestrecket representerar tjockleken av oljan efter att den har värmts upp. Ju högre siffra, desto tyngre oljan. Behåll detta identifieringssystem i åtanke när du väljer din olja. Din instruktionsbok bör också ha ett diagram som kan hjälpa dig att välja utifrån dessa beteckningar. Addera 3

Utvärdera den typ av villkor du kör i. Enligt Edmunds.com tenderar syntetisk olja till prestera bättre under extrema förhållanden. Om du kör på väldigt varma eller kalla klimat, eller andra tuffa körförhållanden, välj syntetisk motorolja över traditionella petroleum-baserade produkter. Om du kör i normala förhållanden flesta dagar, hoppa över den extra kostnaden för syntetisk olja och hålla sig till petroleum.
4

Tänk på åldern på din bil. Under årens lopp, kan de motordelar i din bil slits ner. Tjockare olja kan hjälpa till att fylla i de små luckorna där motorn har slitits ner och minimera risken för haverier. Om din bil är mer än ett par år gammal, välj en tjockare olja än vad du använt tidigare (hålla rekommendationerna i din instruktionsbok i åtanke). Dummies.com rekommenderar också hoppa över multifas olja, som 10W-40 och välja en enda vikt version när bilen är mer än ett par år gammal.
5

Leta efter American Petroleum Institute (API ) certifiering sigill. Bilar byggda före 2004 behöver olja med API-sigill som innehåller en "SM" i toppen av logotypen. Bilar byggda efter 2004 behöver oljan med en API-sigill som innehåller en "SJ" på toppen av logotypen. Titta efter dessa beteckningar på toppen av sunburst logotypen. En "C" på toppen av logotypen avser den olja som är avsedd för dieselmotorer.
6

Betrakta vädret. Ju lägre siffra före "W" på en flaska olja, kommer den bättre oljan utföra under kalla dagar. Om du kör i ett område med ett kallt klimat, välja det lägsta "W" nummer (tunnaste vikt olja) du kan hitta. Se till att välja ett värde som ligger inom det intervall som rekommenderas i din instruktionsbok.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132386.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.