Hur man byter olja i en 2001 Chevy Impala

Byta olja i din Chevy Impala är en viktig del av regelbundet underhåll för utan regelbundna oljebyten en Impala kommer att börja visa tecken på för tidigt slitage i form av tickande och förlust av makt. Om oljan inte ändras när det behövs, kan kostnaden för att reparera motorn lika nästan värdet av fordonet. Med några grundläggande fordonsindustrin verktyg du kan se till att din oljebyte rätt och spara några dollar på samma gång. Saker du behöver
Oljefilternyckel
Box skiftnyckel
Fem liter olja
Oljefilter
Bil ramper
Oljetråg
Visa fler instruktioner

1

Kör bilen på en uppsättning av ramper för att lyfta den främre änden av marken. Detta gör också pluggen den lägsta punkten på oljetråget. Om du inte har en uppsättning av ramper du kan jack på framsidan av samtalet från marken och placera bilen på pallbockar. När den främre änden lyfts, öppnar Impalas huven, ta bort oljepåfyllningslocket och låta bilen också svalka eftersom oljan kan vara mycket het.
2

Placera en tom 5 liter behållare direkt under oljetråget som är placerad under fordonet. Avlägsna oljepluggen pan drain och låt all olja rinna ut ur oljetråget i behållaren. Låt oljan rinna tills strömmen av oljan helt stopp. När oljan slutar dränering sätta avtappningspluggen tillbaka i oljetråget och dra åt den.
3

Placera 5 liter behållare direkt under oljefiltret som ligger vid passagerarsidan fjäderben. Använda en oljefilternyckel att lossa oljefiltret. När oljefiltret har lossats, ta bort filtret med hjälp av händerna. Detta kommer att förhindra att filtret från att falla in i behållaren full med olja.
4

Torka en liten mängd ny olja på tätningen av det nya oljefiltret. Detta kommer att bidra till att främja en stabil tätning mellan motorn och den nya oljefiltret. Fyll insidan av filtret halvvägs upp med ny olja och sedan sätta tillbaka filtret till Impala med handen. När det har varit dra åt för hand använder oljefilternyckel och dra åt filtret 1/2 varv.
5

Place 4 liter olja i motorn via oljepåfyllningen pipen finns i motorrummet. Byt oljepåfyllningslocket.
6

bort fordonet från rampen och placera den på plan mark. Låt motorn gå några minuter och sedan stänga bil utanför. Kontrollera oljan via oljestickan. Mätstickan har en linje på som anger om den Impala har rätt mängd olja. Om det är något låg, tillsätt en liten mängd olja och kontrollera igen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132381.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.