Hur ändrar jag det Transaxle Fluid på en 1997 Buick Park Avenue?

Den automatiska växellådan i din Buick Park Avenue åberopat transmission (transaxel) vätska för att nå det nödvändiga trycket för ingrepp kopplingarna, sig växlar och smörja alla rörliga delar. Om vätskan är gamla och smutsiga, löper du risken för skador inne i transmissionen som kan vara mycket kostsamma att reparera. Buick rekommenderar en transmissionsolja och filterbyte vid 97.500 miles såvida din sändning krånglar. Byte av vätska tidigare än rekommenderat bara kommer att förbättra prestandan av transmissionen. Saker du behöver
Oljetråg
Hylsnyckelsats
Rena trasor
Momentnyckel
Funnel
Visa fler instruktioner
1

Raise framsidan av bilen från marken med en domkraft och stödja den med pallbockar. Placera ett spilloljekärl under överföringen oljetråget och ta bort bultarna runt fronten och sidorna av transmissionen pannan med en hylsa och spärrskaft.
2

Lossa de återstående bultarna så att pannan att sjunka den ena änden. Låt den gamla transmissionsolja rinna ur pannan, ta sedan bort bultarna och släppa pannan ner från transmissionen.
3

Rengör gamla packningen material från pannan och transmission med en packning skrapa och torka ut pannan med en ren trasa för att ta bort eventuella metallspån eller annat skräp som kan vara i pannan.
4

Montera en ny packning på oljetråget och lyfta upp det till överföringen . Montera de fyra bultarna i hörnen, dra åt dem jämnt med en hylsa och spärrskaft tills pannan är ordentligt. Montera de återstående skruvarna och dra åt dem med en hylsa och spärrskaft.
5

Momentdra bultarna till 10 foot-pounds med en momentnyckel, därefter placera domkraften under bilen. Hissa upp bilen från domkraften, ta bort dem, och sänk bilen till marken.
6

Placera en tratt i överföringen oljestickan röret i motorrummet och fyll växellådan med GM-godkänd överföring vätska. (Dextron /Mecron 3 eller bättre rekommenderas för denna bil.)
7

Starta bilen och låt den gå tills bilen är vid normal arbetstemperatur. Placera bilen i friläge med handbromsen på och kontrollera vätskenivån på oljestickan. Fortsätt att lägga transmissionsolja tills oljestickan läser fullt.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132372.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.