Fördelar med Syntetisk motorolja

Att välja rätt typ av olja för din bil kan betyda skillnaden mellan att lägga till bilens liv eller bära det ut före sin tid. När du letar efter motorolja, har du två val: konventionell eller syntetiska. Konventionell olja är motorolja som är gjord av mestadels naturliga mineraler som olja. Syntetiska oljor är konstgjorda i laboratorier och produceras för att möta specifika funktioner. Båda oljorna tjäna samma syfte, de båda används för att smörja de rörliga delarna hos motorn för att förhindra slitage från friktion. Ytterst är det den typ av körning som du som ska avgöra vilken som är den rätta oljan för dig. Värme Resistance

När konventionell olja blir för varmt, det börjar att bryta ner. De molekyler som oljan är gjord av kan inte stå den extrema värmen, vrida oljan i slammet. Syntetiska oljor är utformade så att deras molekyler tål extrem värme. Eftersom syntetisk olja tål värme bra, bryter dess molekyler inte ner så lätt och är mindre benägna att bilda slam.
Beständighet mot kyla

samma molekyler som gör att syntetisk olja för att tåla värme också hjälpa dem att arbeta när det är kallt. Istället för hopbyltning tillsammans i kylan som molekylerna i konventionell olja, molekylerna i syntetisk olja håller formen. Eftersom de inte påverkas av kyla, är syntetisk olja kan hålla sin flytande form bättre. Gör det möjligt att bättre smörja rörliga delar.
Brännbarhetsklass

Eftersom syntetiska oljor är gjorda med mycket lite, om någon, mineralolja, är de mindre benägna att vara brandfarliga. Detta kan göra dem säkrare att arbeta med på vissa villkor. Medan syntetiska oljor är mindre benägna att påverkas av eld, att de fortfarande kan innehålla vissa brännbara ingredienser. Konsultera produktens etikett för att se om produkten är brandfarlig.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132371.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.