Hur du ändrar en Dented oljefilter

Oljefilter för bilar spelar en viktig roll för att skydda din motor från tidig skada. Filtret avlägsnar fasta partiklar från oljan bör skräp finner sin väg in i oljetråget av fordonet. Som sådan, färdas varje uns av olja genom filtret vid högt tryck. Om ett sådant filter inte är korrekt installerad, eller har skadats, kan oljan försvinna i snabb takt utan att föraren ens veta om det. Så inspektera ditt oljefilter regelbundet och byt ut skadade filter omedelbart. Saker du behöver
Stoppklossar
Oljefilternyckel
Olja dränering fånga pan
flaska olja
Visa fler instruktioner
1

Ta bort nycklarna från antändning av din bil för att hindra någon från att starta bilen medan du utför ditt oljefilter byte, och ställa stoppklossar bakom bakhjulen och framför framhjulen för att förhindra att fordonet oavsiktligt rullar antingen framåt eller bakåt.
Sida 2

Lägg ut en olja dränering fånga pan direkt under placeringen av oljefiltret för att fånga all olja som kan få slut på det gamla filtret när det tas bort.
3

Använd din önskade oljefilternyckel genom att placera den i slutet av den skadade oljefiltret så att du enkelt kan vrida filtret i en moturs cirkelrörelse. Vrid filtret tills löst.
4

Avlägsna oljefilternyckel från filtret och ta bort filtret från fordonet helt genom att fortsätta att skruva i en moturs rotation.
5

Applicera en liten mängd av ren olja på gummipackningen på din nya oljefiltret. Denna packning är på änden av filtret som har det gängade hålet bult kärl. Använd inte för mycket olja, utan snarare bara en tunn film hela vägen runt packningen. Detta kommer att hjälpa packningen gör en tight passform när filtret har skruvats ned.
6

Placera gängade bult hål i oljefiltret på monteringsbulten och skruva fast filtret i en medurs tills du känner motstånd. Använd bara dina händer för att vrida filtret tills du inte kan dra åt den ytterligare.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132365.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.