Hur man byta olja i en Porsche Cayenne

Byta olja är en av de rutinmässiga underhåll som de flesta människor kan göra själva, men inte alla vill ta sig an uppgiften. På en Porsche Cayenne, är uppgiften lite mer engagerade än på andra bilar, eftersom det finns en hasplåt som behöver tas bort, och en patron-stil oljefilter som kan vara knepigt att ta bort också. Om du tar din tid men du kan göra det hemma. Saker du behöver
Jack
Jack står
3/8-tums Ratchet och uttag
Oil Extractor Review Hex-head nyckel set
dräneringskärlet
ersätter olja patron
Tratt
7 liter motorolja
Visa fler instruktioner
1

Pop huven och lokalisera oljestickan i motorrummet. Dra ut oljestickan och placera slangen från oljesug på oljestickan röret. Använd fläkten för att ta bort all olja i motorn. Koppla fläkten.
2

Lyft upp framsidan av bilen med domkraft och ställ den på pallbockar. Kontrollera att fordonet är fast på läktaren innan krypa under den. Använd 3/8-tums Ratchet och uttag för att koppla bort skidplate på undersidan av motorn, ställ in den på sidan Addera 3

skruva isär centrumbult på oljefilterpatronen. fallet med en hex-head nyckel och låt överflödig olja rinna ner i tråget. När det är helt tappas, återinstallera centrumbult med hex-head-tangenten. Ta ut patronen fallet med 3/8-tums Ratchet och uttag. Dra bort den gamla filterpatronen och packning och kasta dem.
4

Skjut ersättare oljefilterpatronen och packningen på motorn och installera om fallet med 3/8-tums Ratchet och uttag. Installera om skidplate med spärrfunktion också. Höj fordonet bort av domkraften med domkraften och sätt tillbaka den på marken.
5

Placera tratten i oljestickan röret och häll i motorolja. Sätt tillbaka oljestickan röret och starta SUV så att motoroljan cirkulera. Stäng av motorn efter 2 till 3 minuter.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132363.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.