När ska jag koppla en Bypass oljefilter?

Oljefilter arbetar för att filtrera oljan som rinner genom motorn i ett fordon. När oljan smörjer och skyddar de rörliga delarna hos motorn, plockar upp smuts och bitar av korroderade metall. Dessa föroreningar kan minska effektiviteten i olja, orsaka träskor och skada motorn själv om de lämnas in, så att förlänga oljans livslängd ett filter används för att suga ut de oönskade partiklar och låt oljan återuppta sin cykel. Normala Oil Situationer

I en normal motor fullbordar oljan sina rundor av smörjning och återgår sedan till den främre kammaren, eller ibland till oljetanken själv. På vägen dit eller på vägen tillbaka, beroende på upplägg, stoppar det genom filtret. Typiskt styr överströmningsventilen oljan in i filtret och trycket enhet som pumpar den genom hela motorn. Eftersom filtret kan endast filtrera så mycket olja på en gång, och trycket kan systemet endast pumpa så mycket på en gång, kan de icke, en alltför stor mängd olja. Men oljan som lämnar motorn är ofta komprimeras och kan flyta ut för snabbt. Lyckligtvis sparar omledningsventilen dagen genom att avleda överflödig olja tillbaka till den främre kammaren eller oljetanken.

Detta innebär att du förmodligen inte kommer att vilja ansluta oljefiltret bypass alls om du räknar med att använda motorn. Den bypass måste hålla öppet så att oljan systemet förblir effektivt. Det finns undantag från denna regel, men att de inte förekommer ofta, eller uppstå med olika motoralternativ uppställningar som inte tillåter en överströmningsventil på filtreringssystem. Vid den ordinarie drift av motorn, bör bypass hålla öppet.
Undantag

Den vanligaste undantaget för att ansluta en bypass är, naturligtvis, vid rengöring av oljan systemet eller byta olja. Om filterhuset och pumpsystem är under oljenivån i motorn, måste du blockera shuntventilen så att olja inte läcker överallt under vissa typer av tjänster.

Andra gemensamma undantaget förekommer i ett tvårörssystem olja pumpsystem. Dessa återfinns oftare på värmare än motorer, men i huvudsak är det oljan pumpsystemet för att ventilera sig normalt och inte behöver en bypass för att avleda extra olja till fronten ackumulatortanken. Istället är oljan typiskt dräneras tillbaka till den primära oljetanken via ett annat rör, ta bort behovet av bypass-ventilen, som sedan pluggas och lämnas ensam.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132361.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.