Hur Mix Syntetiska & Traditional Oljor

Det brukade vara så att förarna inte kunde blanda två typer av olja i samma motor. Nu de kan. Medan packningarna i äldre motorer skulle expandera och krympa när de utsätts för olika typer av olja, har nyare motorer inte detta problem, vilket gör att blandning av naturliga och syntetiska oljor lätt. Prova det nästa gång du är på grund av för ett oljebyte eller ens nästa gång oljan börjar ta slut. Saker du behöver
Bil
Rag
Jar
Oljefilter
Naturlig olja
Syntetisk olja
Visa fler instruktioner
1

Välj ett nytt mineral eller syntetisk olja. Syntetiska oljor är dyra men förbättrar motorns funktion i högpresterande bilar och tenderar att klara sig bättre i kallt klimat. Biltillverkarna borde ha information om vilka oljor leder till maximal prestanda i specifika modeller.
2

Parkera bilen på en plan yta. Låt motorn svalna genom att vrida bilen avstängd i minst 1 timme.
3

Öppna huven på bilen.
4

Ta ur oljestickan, den lång bit av metall fäst till ett handtag. Mätstickan skall vara beläget nära centrum eller på den vänstra sidan av motorn. Om mätstickan är svår att lokalisera, konsultera bilens instruktionsbok.
5

Torka av oljestickan med en trasa. Sätt tillbaka mätstickan i oljetanken. Ta ut oljestickan ur oljetanken.
6

Läs oljestickan. Oljan på oljestickan ska vara transparent, och det bör nå "full" markerade linjen på mätstickan. Om oljan är under "full" linje, tillsätt mer olja i motorn.
7

Tillsätt en liten mängd av den nya sorten av olja till din motor. Sätt tillbaka oljestickan. Om oljan har ännu inte nått den "fulla" märket, fortsätta att lägga olja. När mätstickan når "FULL"-märket, är olja blandning komplett.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132360.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.