Hur du ändrar oljefilter på en Chevy Cavalier

Byta oljefilter på din Chevy Cavalier kommer att hålla oljan ren och förlänga livslängden på din motor. Det är viktigt att dränera olja från bilen innan du tar bort oljefiltret, så det rekommenderas att byta olja samtidigt. Du kan få ett nytt filter för din Cavalier på Chevy återförsäljare, en bildelar butik eller vissa varuhus som har bildelar avdelningar. Kassera den gamla oljan när du är klar med jobbet. Saker du behöver
Jack
Jack står
Oljetråg
Hylsnyckelsats
Oljefilternyckel
Visa fler instruktioner
1

Höj framsidan av din Cavalier med en domkraft och stödja den på en uppsättning pallbockar. Placera domkraften under ramen och vara säker på att de sitter på plan, fast mark så att de inte kommer att falla över medan du arbetar.
2

Lägg ett spilloljekärl under oljeavtappningspluggen under bilen. Ta bort avtappningspluggen från oljetråget med en hylsa och spärrskaft. Låt oljan rinna tills det tar stopp. Byt avtappningspluggen och dra åt den med en hylsa och spärrskaft.
3

Flytta dräneringstråget så att den är under oljefiltret. Filtret är beläget på den sida av motorblocket nära elden vägg av bilen. Lossa filtret med en oljefilternyckel och ta bort den från bilen. Placera den upp och ner i tråget så att det kan rinna.
4

Coat packningen på det nya oljefiltret med ny olja och smeta det runt packningen med fingret. Placera det nya filtret upp in i utrymmet på baksidan av motorn och skruva fast den på blocket. Dra åt det för hand tills det är ordentligt.
5

Avlägsna domkraften från under bilen och sänka den till marken med domkraften. Fyll motorns kapacitet med rekommenderad olja och kontrollera att det är fullt genom att kontrollera nivån på oljestickan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132357.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.