Hur man tar bort en Durango oljefilter

Byta oljefilter bör vara en del av din rutin underhåll på din Durango. Oljefilter fångar skräp och föroreningar från motoroljan innan det pumpas tillbaka in i din motor. Om oljefiltret är gamla och inte fungerar som bäst, kan dessa föroreningar skada dina motorkomponenter. Du kan ta bort oljefiltret på din Durango med lite förberedelser och en olje-filter skiftnyckel. Saker du behöver
Jack
Jack står
Oljetråg
hylsa och spärrskaft set
olja-filter skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Starta motorn på din Dodge Durango och låt den gå på tomgång tills motorn uppnår arbetstemperatur. Detta kommer att tunna ut oljan för att hjälpa den att rinna snabbt från oljetråget. Stäng av motorn och låt bilen vila i 15 minuter så att oljan har sjunkit.
2

Höj framför lastbilen med en domkraft och säkra den med pallbockar. Avlägsna domkraften och ställ den åt sidan för nu. Addera 3

Placera en spilloljekärl under avtappningspluggen i oljetråget. Ta bort avtappningspluggen med en hylsa och spärrskaft. Var försiktig när du tar bort kontakten eftersom oljan blir varm. Låt oljan tömmas från oljetråget.
4

Byt oljepluggen pan drain och dra åt den med en hylsa och spärrskaft. Dra inte åt kontakten eftersom detta kan skada oljetråget och läckor orsaka. Flytta spilloljekärl och placera den under oljefiltret.
5

Ta bort oljefiltret med en olja-filter skiftnyckel. Vrid filtret moturs för att ta bort den från blocket.
6

Lyft trucken med domkraften och ta bort domkraften. Sänk bilen till marken och ta bort domkraften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132354.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.