Toyota Camry slam motorproblem

Tusentals Toyota Camrys och Solaras har haft problem med motorn slam. Konsumentfrågor har dokumenterade fall av slam motoroljetillsatser problem Camry modellbilar. Toyota är utrustad med 1MZ V-6 och de 5SFE inline-fyrcylindriga motorer var kända för problem under 2002. Definition av oljeslammet

Engine slam är förtjockning och fördelningen av motorolja som den försämras. Föroreningar och fukt bygga upp och gelerna olja. Överskott slitage är resultatet. Friction ökar. Motorn är skadad med varje stoke, och oljetrycket sjunker. Olja cirkulation äventyras. Motor beslag kan orsaka.
Aktuella bilar

"Automotive News" och "Second Opinion" citera modell 1996 till 2003 motor-slam påverkas Toyota-modeller. Den "Automotive News" rapport visar specifikt Camry och Solara med fyra-och sexcylindriga motorer som de drabbade fordonen.
New Engine Design

"Automotive Nyheter "noterar att Toyota omgjorda dess 3,0-liters V-6 motor för att förbättra oljeflödet. Bolaget, vid den tidpunkten, sade ägaren försummelse var problemet för oljeslam.
Grupptalan

I februari 2007 bosatte Toyota en grupptalan väckts av Jeff Meckstroth i New Orleans, och den sökte lindring för 3,5 miljoner Toyota och Lexus ägare. Dräkten anger att Toyota kommer konsumenterna med förnekade påståenden att skicka sina fordringar till en tredje part skiljeman utan kostnad för en bindande skiljedom. Ägare av slam-skadade Toyota har åtta år plus 120 dagar från det ursprungliga köpet att lämna in ett klagomål.
Slutsats

olja slam i en motor är ett dyrt problem för fixa. Den mest extrema fall leda till motorbyte, vilket kan kosta upp till $ 8000. Att hålla alla kvitton serviceverkstäder och hålla upp med bilens prestanda hjälper man avgöra om ett problem är om ytan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132353.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.