Hur du ändrar ett oljefilter på en Colorado

Efter att ha avnjutit din Chevy Colorado lastbil 3.000 miles bör du se till att byta olja i den för att hålla liv i lastbilens motor. Ta din Chevy Colorado lastbil för att få ett oljebyte vid en affär kommer att kosta dig. Den Chevy Colorado har inga speciella verktyg behövs för att byta olja bredvid en 14 mm nyckel för att ta bort avtappningspluggen. Du kan byta oljefilter med dina egna händer. Saker du behöver
14 mm skiftnyckel
Oljetråg
6 liter 5W-30 olja
Oljefilter
Visa fler instruktioner
1

Parkera din Chevy Colorado på en nivå plats. Krypa under din förarens sida av motorn och lokalisera oljeavtappningspluggen på den sida av basen av motorblocket. Skruva loss den med 14 mm nyckel och låt all olja rinna in i Oljetråg. Skruva oljepluggen igen ordentligt.
2

glider över till framsidan av motorblocket på passagerarsidan av din Chevy Colorado. Skruva av oljefiltret moturs. Håll oljefiltret upprätt medan du tar bort den så att du inte spiller ut någon olja på dig själv eller lastbilens motor.
3

Rub olja runt gummipackningen på det nya oljefiltret. Skruva den nya oljefiltret för hand. När det blir tight, vrid den ett mer komplett tur att täta gummipackning till motorn.
4

Få ut från under lastbilen. Pop huven, öppnar olje locket och fyll den med 6 liter 5W-30 olja. Addera
.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132351.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.