Hur man tar bort en KIA Sportage oljefilter

Byte av oljefilter i din Kia är en viktig del av att upprätthålla en sund motor. Byta olja räcker inte. Filtret är konstruerad att fånga eventuella metallspån, smuts eller andra föroreningar i oljan, och, om det ändras med varje oljebyte, kommer det fungera bra. Små partiklar av slipmaterial skadar lagren, cylindrar och andra inre delar av motorn om den lämnas i oljan. Inte ändra filtret kan dessa partiklar att komma in i nya oljan när du ändrar det, så ta dig tid att ändra på det filter och skydda din motor. Saker du behöver
Jack
Jack står
Oljetråg
Hylsnyckelsats
Wrench set
Oljefilternyckel
Visa fler instruktioner

1

Jack upp framsidan av din Sportage och ställning en uppsättning pallbockar under ramen för att hålla vikten av fordonet medan du arbetar under den. Leta avtappningspluggen i oljetråget och ställning en åderlåtning pan under det.
2

Avlägsna avtappningspluggen från oljetråget med en låda fast nyckel eller hylsa och spärrskaft. Låt oljan rinna ut ur motorn och byt ut pluggen när oljan slutat rinna. Dra åt avtappningspluggen med din nyckel.
3

Leta oljefiltret på framsidan förarsidan av motorn. Placera drain pan under det att fånga någon olja som kan läcka ut när du tar bort filtret.
4

Ta bort filtret från motorn med ett oljefilter skiftnyckel för att lossa den. Vrid filtret moturs tills den är fri från den gängade nippeln på oljepumphuset, ta sedan bort den från motorrummet.
5

Coat gummipackningen på det nya filtret med ny, ren olja hjälpa den försegla till blocket. Fyll filtret ca 2/3 med ny olja och installera det på den gängade nippeln och vrid den medurs för att dra åt den. Använd inte en skiftnyckel på filtret, bara dra åt den med handkraft. Packningen tätar bra och det blir lättare att ta bort senare.
6

Support framsidan av din Sportage med domkraften och ta bort domkraften. Sänk bilen till marken noggrant.
7

Fyll motorn med olja till tillverkarens krav. Den Kia kommer att hålla 5 liter 5W30 olja, som du kan få på någon Biltema. Kontrollera nivån på oljan genom att kontrollera mätstickan innan du kör bilen.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132347.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.