Hur man byta olja i en liten generator

Små generatorer är vanligtvis drivs av små, 4-takts bensinmotorer. Motorerna smörjs av rak 30 vikt, non-detergent motorolja. Dessa motorer använder inte olja filter, men lita på magneten i avtappningspluggen för att ta bort metall salt från oljeförsörjningen. Tvättmedel typ olja kommer att interferera med sedimentering av metallsaltet, och tillåta saltet att cirkulera genom motorn och skada, och så denna typ av olja bör undvikas. De flesta små generatorer är utrustade med en olje-tryck säkerhetsbrytare som dödar tändningen när oljetrycket försvinner. Detta är vanligtvis ett tecken på en låg oljenivå. Saker du behöver
skiftnyckeln
Catch pan
Shop rag
Funnel
30 vikt utan rengörande olja
Avtappningspropp packning
Visa fler instruktioner

1

Placera drain pan under avtappningspluggen i botten av oljetråget /motorn fallet. Ta bort avtappningspluggen med skiftnyckel. Ta bort pluggen olja fyllning för hand. Kasta den gamla packningen avtappningspluggen och tappa ur oljan helt. Inspektera magnet avtappningsplugg för skyltar av metall salt.
2

Torka bort olja eller skräp från avloppet med en ren butik trasa. Montera den nya packningen avtappningspluggen på avtappningspluggen. Montera avtappningspluggen i motorn och dra åt den ordentligt.
3

Sätt tratten i påfyllningshålet. Kontrollera att generatorn är nivån och fyll motorn tills oljan kommer tillbaka ut ur påfyllningshålet.
4

Torka bort olja eller skräp från påfyllningshålet och fylla hålet kontakten. Installera påfyllningshålet pluggen och dra åt ordentligt för hand.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132343.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.