Hur man tar bort oljefiltret på en Subaru Impreza

Oljefiltret på din Subaru Impreza är en av de viktigaste delarna i smörjsystemet. Filtret är utformat att avlägsna partiklar av varierande storlek från motorolja, att olivolja också bättre göra sitt jobb. Om din olja har smuts eller metallpartiklar i det, kan kolven väggar och lager skadas. Det är viktigt att byta olja och filter regelbundet för att upprätthålla en väl smord motor och skydda alla de interna komponenterna. Saker du behöver
Bil ramper
Stoppklossar
Oljetråg
Socket set w /förlängning
Oljefilternyckel
Visa fler instruktioner
1

Placera en uppsättning av bil ramper framför framdäcken för din Impreza. Kör försiktigt bilarna upp på ramperna och placera en chock bakom de bakre hjulen på bilen.
2

Lägg ut en Oljetråg under oljetråget avtappningspluggen. Ta bort avtappningspluggen med en hylsa och spärrskaft, låta oljan rinna ner i pannan.
3

Leta oljefiltret på motorblocket. Det är på passagerarsidan om halvvägs tillbaka på undersidan av motorn. Det är undangömt bakom oljetråget och avgaser, så du kommer att behöva titta upp från under motorn för att se den. Den Oljetråg
4

Skjut under filtret och ta bort filtret från motor med en oljefilternyckel. Det finns flera stilar av filter skiftnyckel tillgängliga men på grund av placeringen av filtret, de stämplade stål de som glider på basen av filtret och vrids med en spärr är det bästa för denna bil.
5 < p> Kontrollera att gummitätningen lossnar med filtret. Placera oljefiltret i Oljetråg och låt den gamla oljan rinna ut ur den innan den kasseras.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132341.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.