Hur man använder syntetisk olja i en äldre bil

Många av dagens moderna syntetiska oljeblandningar outperform mineralbaserade oljor. De flesta äldre bilar från före 1990-talet användes mineraloljor och vissa fortsätter att använda dem i dag. Mineral-baserade oljor innehåller extra partiklar som kan orsaka överdriven ansamling hela motorn. Syntetiska oljor är renare, hantera mycket högre motortemperaturen och förbättra den totala livslängd och prestanda för din fordonets motor. Saker du behöver
Oljetråg Flushing olja
Nytt oljefilter
Syntetisk olja
Visa fler instruktioner
1

Ta bort avtappningspluggen under bilen och dränera mineral-baserad olja från din motor. Låt det rinna ned i en kastrull över natten för att se all olja tappats ut. Lämna det gamla oljefiltret på plats.
2

Sätt avtappningspluggen igen och använda en spolning olja att rensa ut gunk och avlagringar kvar från mineral-baserad olja i din motor. Skruva av oljepåfyllningslocket sitter under huven. Häll spola oljan i oljepåfyllningshålet, vilket är på samma ställe där du lägger olja i motorn. Kör bilen på en snabb tomgång i ca tjugo till trettio minuter.
3

Lossa avtappningspluggen och tappa ur oljetanken i oljetråget igen. Du behöver inte tömma det över en natt, men det är bäst att låta det rinna i minst en timme.
4

Leta upp gamla oljefiltret under din motor. Ta bort det gamla oljefiltret genom att skruva loss skruven som fäster den till motorn. Ta av den och häll innehållet i oljetråget. Sätt det nya oljefiltret på metallen inlägget och skruva i skruven så den är tät. Det spelar ingen roll vilken typ av olja filter du använder, men det måste vara nytt.
5

Sätt avtappningspluggen igen och häll syntetisk motorolja i oljepåfyllningshålet.
Addera ditt .from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132337.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.