Icke-Syntetisk Vs. Synthetic Oil

Den debatt som fokuserar på icke-syntetisk olja och syntetisk olja har rasat sedan införandet av syntetisk olja. Båda typerna av oljor har fördelar och nackdelar, det lönar sig att forskning vad bättre passar din bil. Kostnad

Syntetiska oljor kostar mycket mer än petroleumbaserade icke-syntetiska oljor. Detta beror på det faktum att syntetisk olja måste bearbetas och förfinas betydligt mer än icke-syntetisk olja.
Temperaturtålighet

Oil måste kunna motstå höga temperaturer på en fungerande motor för att inte bryta ner och lämnar motorn utan olja. Icke-syntetisk olja klarar temperaturer som är mellan 250 och 300 grader F, medan syntetisk olja klarar temperaturer upp till 450 grader F.
Viskositet Fördelning

Viskositet uppdelning är en term som refererar till oljor förlust av förmågan att smörja motorn. Syntetisk olja motstår viskositet uppdelning mycket mer än icke-syntetisk olja på grund av dess förmåga att hantera högre temperaturer och friktion.
Prestanda

Syntetisk olja bäst används i bilar som har högpresterande motorer beroende på det faktum att de arbetar vid mycket högre temperaturer. Bilar som har regelbundna motorer tar inte syntetisk olja så lätt som bilar med högpresterande motorer.
Oljebyten

Syntetisk olja tillåter förare att gå mycket längre in mellan oljebyten. Bilar med icke-syntetisk olja är tänkt att ha ett oljebyte var 3000 miles, medan bilar med syntetisk olja kan gå upp till 6.000 miles.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132335.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.