Hur Spola motorolja på en bil

Motorer med mer än 30.000 miles kan dra nytta av en motor spolning. Du kan spara hundratals dollar under livet på din bil genom att lära dig att spola oljan själv snarare än att ha en mekaniker göra det åt dig. Spolning av motorolja på en bil är en av de enklaste underhåll som du kan göra och bör inte ta mer än en timme av din tid. Med rätt verktyg och kunskap, kan du spola olja varje gång. Saker du behöver Sida 2 oljefilter
Återvinning behållare för gammal olja
Motorolja flush
Motorolja
Wheel ramp (tillval): äldre våta trasor
Visa fler instruktioner
1

starta bilen och låt den gå i 10 eller 15 minuter, vilket kommer att värma upp din bil och hjälpa spola ut det gamla motorolja. Alltid ställa din parkeringsbromsen för ökad säkerhet innan du kryper under bilen. Stäng av din bil.
2

öppna upp huven och leta upp filtret, som ser ut som en aluminiumburk. Lossa filtret med hjälp av en skiftnyckel och ersätta den med en ny. Låt oljan i vevhuset.
3

Lägg motorolja flush genom att följa instruktionerna på baksidan på flaskan. I allmänhet bör du lägga runt en flaska för en 5-liter motor.
4

Starta motorn och låt den gå i ca 30 minuter. Stäng din bil utanför.
5

Ställ dina verktyg i en linje under bilen för enkel åtkomst. Skjut under bilen så du är på din rygg eller använda ett hjul ramp om du har en för enklare manövrering.
6

Lokalisera den stora oljepluggen, som ser ut som en stor bult, vid botten av din oljetank. Placera behållaren olja återvinning direkt under öppningen där kontakten är.
7

Lossa avtappningspluggen med en skiftnyckel och ta bort den. Låt oljan rinna av helt i cirka 10 minuter.
8

tillbaka avtappningspluggen med skiftnyckel för att skruva fast den igen ordentligt.
9

sätta ett tak för din olja återvinning panorera och ta bort den. Ta den till en lokal full service gas station eller bilmekaniker kan kasta av oljan. Mest fullservice bensinstationer kommer att förfoga över används olja för dig.
10

Montera ett nytt oljefilter genom att upprepa processen du användas för att ersätta den andra oljefilter i steg 2.

11

Lossa locket till oljetanken och ta bort oljestickan. Fyll oljetanken med den rekommenderade oljan utifrån bilens bruksanvisning, en liter i taget. Använd en pappershandduk för att torka änden av mätstickan och sedan doppa dpstick in för att säkerställa att din oljenivå är upp till "FULL" linjen. Lägg till mer olja vid behov.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132332.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.