Hur du ändrar Differential Fluid i en Jeep

Skillnaden olja i din Jeep är utformad för att smörja växlar och lager samt minska friktionen och hålla växlarna svalt. Om du använder din Jeep off road och spendera tid korsar floder, bäckar eller lera, måste du byta växellådsolja oftare än i en street-driven jeep. Följ specifikationen från tillverkaren för den typ av olja som krävs i de medlemsstater på din Jeep. Du kan köpa olja och en ny packning för dina differentialer på de flesta bildelar butiker. Saker du behöver
Oljetråg
Hylsnyckelsats Sida 3/8 tum spärrnyckel
ren trasa
80/90 vikt växellådsolja
Visa fler instruktioner

1

Placera ett brett Oljetråg under bakre differentialen av din Jeep. Ta bort fästbultarna längs den nedre kanten av differential lock med en hylsa och spärrskaft, låta oljan rinna från botten av locket i pannan.
2

Ta bort de kvarvarande skruvarna från locket och ta bort locket från differentialen. Skrapa den gamla packningen från differentialen och täck med en spackel eller packning skrapa. Torka de två monteringsytorna ner med en ren trasa.
3

Montera en ny packning på locket, då Montera locket på den bakre differentialen med hjälp av bultar. Dra åt bultarna med en hylsa och spärrskaft tills de är säkra, men inte krossa packningen eller det kommer att läcka.
4

bort oljepåfyllningsskruven från differential lock med en 3/8 tums enhet ratchet. Fyll differential genom att sticka in spetsen av oljan flaskan i hålet och trycka på flaskan.
5

Fortsätter att fylla differential med växellådsolja tills oljan börjar att rinna ut ur hålet. Korrekt oljenivå för är strax under fylla hålet.
6

Byt oljepåfyllningsskruven och dra åt den med din 3/8 tum spärrnyckel. Torka kåpan med en ren trasa, ta bort eventuell olja från utsidan av locket.
7

Avfallshantera den gamla oljan ordentligt. De flesta bildelar butiker har återvinningsprogram för olja och de ofta tar det kostnadsfritt.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132331.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.