Hur man läser ut oljestickan

Det tar mindre än fem minuter för att kontrollera din bil s olja. Detta gör den till en av de enklaste saker på din bil för att underhålla. Enligt Myer s Auto Center, olja omsorg "är den mest grundläggande bit av underhåll av fordon" och kommer "säkerligen att öka livslängden på din bil." Men alltför ofta, folk bara kolla att hålla oljan från att bli alltför låg. Även om detta är viktigt, överfylld, kan smutsig eller förorenad olja vara nästan lika farligt. Din mätstickan kan visa dig allt detta, förutsatt att du vet vad du ska leta efter. Saker du behöver
Rag eller pappershandduk
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera din olja när motorn är varm eller kall, aldrig varm. Om du har kört ett tag, vänta ca tre minuter innan du kontrollerar oljan. Också vara medveten om att kontrollera en kall motor kommer att ge dig en högre oljenivå än en varm.
2

Park på plan mark. Om du parkerar i en vinkel, kommer oljan att flytta till ena sidan av oljetråget och ge dig en felaktig läsning.
3

Hitta oljestickan. De har ofta en färgglad slinga. Dra ut den och torka av den med en trasa eller pappershandduk. Placera det hela vägen tillbaka i hålet i några sekunder och sedan dra den tillbaka ut.
4

Kontrollera för en låg nivå. Mätstickor har normalt minst två rader. Om oljenivån är under den nedre raden, tillsätt en liter olja och kontrollera igen. Om det är åtminstone i mitten av de två linjerna, är du bra.
5

Check för en hög nivå. Enligt motorjournalist Steve Natt, "en massa saker kan gå fel med över fyllning," inklusive läckage, lägre gas körsträcka och för tidigt slitage. Om oljan når mer än en liten bit ovanför den översta raden, dränera en del av det. Om du inte har nyligen lagt till olja, kan den höga nivån vara ett tecken på vatten, kylmedel eller bränsle läcker in din oljeförsörjning. I detta fall, ta bilen in för service.
6

Kontrollera din olja är ren. Oljan ska vara klar, nästan genomskinlig. Om det blir för mörkt, ogenomskinlig eller kornig, är det för gammal och bör bytas omgående.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132329.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.