Definition av Synthetic Oil

Att välja rätt motorolja kan vara så komplicerat som att plocka en drink i närbutik - så många alternativ och ingen att förklara skillnaderna. Men lite kunskap räcker långt, och du behöver inte vara en mekaniker att lista ut det. Syntetisk olja

Även kallad "syntetisk", är dessa oljor inte gjort av artificiella ingredienser. Syntetiska oljor har samma ingredienser i typiska motoroljor. Genom kemiska reaktioner, återförena de skapa nya molekylära blandningar med bättre smörjande egenskaper.
Konventionell olja

konventionella oljor görs genom att destillera och raffinering av råolja.

Fördelar till syntetiska
Syntetiska

oljorna inte innehåller föroreningar som traditionella oljor, som ofta har spårmängder av svavel, vax och annan uppbyggd. Detta möjliggör syntet att strömma bättre vid lägre temperaturer.
Nackdelar till Synthetics

Konventionell motorolja, i nästan alla betyg, kostar betydligt mindre än syntetiska oljor som kan köras mer än två gånger priset. Syntet erbjuder också en något lägre viskositet än konventionella oljor, vilket resulterar i lägre oljetryck och, eventuellt, en kortare livslängd.
Överväganden

Många oljor märkta "syntetisk" faktiskt innehåller en blandning av konventionella och syntetiska oljor. Även om vissa traditionalister förespråkar att använda det ena eller det andra uteslutande, en professionell från "Popular Mechanics" anger att tillsätta en liter traditionell olja i en motor fylld med syntetisk kommer att orsaka någon skada, och växla fram och tillbaka från den ena till den andra i en olja ändring kommer att ha några negativa effekter heller.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132328.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.