Proffsen av syntetisk motorolja

skillnad petroleumbaserad motorolja, är syntetisk motorolja som härrör från bestånd kemiska basämnen och tillsatser. Eftersom den inte innehåller de föroreningar som finns i petroleum olja, erbjuder syntetisk motorolja överlägsen viskositet och skydd av motorn. Syntetisk motorolja är dyrare än petroleumbaserad motorolja, men kan ändras mer sällan utan att äventyra motorns livslängd. Syntetiska oljor kommer också bidra till att minska vårt beroende av olja. Ren och varaktig

Syntetisk motorolja är bra därför att det är långvarig, eftersom det är ren och idealiserat för användning som en motor smörjmedel. Chevron USA introducerade den första helt syntetiska motorolja på 1960-talet. Denna produkt och andra syntetiska oljor motoriska är gjorda genom att orsaka en reaktion mellan den kemiska polyaphaolefin och syntetiska estrar. Processen orsakar väte-syre molekyl grupper som ska bytas ut mot syre-alkyl-molekyl grupper i föreningen.
Temperaturytterligheter

Syntetisk motorolja är stabil vid ett större utbud av temperaturer än petroleumbaserade motoroljor. Syntetiska motoroljor kan fungera normalt vid temperaturer så kallt som minus 35 grader Fahrenheit. Detta ger en verklig fördel för människor som lever i kalla klimat genom att minska skador på motorer från petroleumbaserade oljor svarvning geléform i kallt väder och minskar behovet av värmare oljeledningen.

Syntetiska oljor också kan motstå högre temperaturer än traditionella petroleumbaserade oljor. Syntetiska oljor kan tåla temperaturer så höga som 600 grader Fahrenheit, medan petroleumbaserade oljor kan bara stå arbetstemperaturer på upp till 450 grader.
Säkrare, renare motorer

Syntetisk motorolja hjälper din renare motor kör och håller längre. Petroleum-baserade oljor innehåller vax och föroreningar som kan orsaka slam uppbyggnad och ökat slitage på rörliga delar. Syntetisk olja är fritt från föroreningar och alla molekyler av syntetisk motorolja har samma storlek. Detta gör det till ett bättre smörjmedel för rörliga motordelar och minskar slitaget på motorn.

Annat plus för att använda syntetisk olja är tillsats av rengöringsmedel. Dessa kemiska tillsatser ta aktivt sot och slam från motordelar. Detta är viktigt i moderna bilar med sämre kvalitet bränslen. Syntetiska oljor är också rekommenderas för användning i bruksanvisningar som tillhandahålls av de flesta biltillverkarna.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132320.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.