Hur man använder en mätsticka för att mäta Oil

Alla som äger och kör en bil bör veta hur man kontrollerar motoroljan. Eftersom motoroljan håller motorn igång ordentligt, måste du se till att din bil har tillräckligt med olja för att smörja motorn och hålla den ren. Du använder en lång, tunn stav som kallas en mätsticka för att mäta hur mycket olja i oljetråget. När du vet hur att kolla oljan, överväga att titta på oljestickan varje gång du fyller din bil med gas. Saker du behöver
Rag
Visa fler instruktioner
1

parkera din bil i en plan yta så mätstickan kommer spegla mängden olja i oljetråget.
2

Konsultera din instruktionsbok för att se om tillverkaren rekommenderar kontroll av oljan när motorn är kall eller när motorn är varm. Kontrollera oljan innan bilen om tillverkaren rekommenderar en kall motor. Kontrollera oljan efter att du har kört bilen om tillverkaren rekommenderar en varm motor.
3

Öppna huven på bilen.
4

Lokalisera mätstickan på motorn. Den har vanligtvis en liten, rund handtag som gör att du kan ta tag i den och dra ut den ur motorn.
5

Dra upp handtaget på oljestickan att ta bort den från motorn.

6

Använd trasan för att avlägsna olja på mätstickan.
7

Sätt tillbaka mätstickan i motorn, vilket gör att du sätter den så långt in i motorn som det går .
8

Dra upp mätstickan.
9

Undersök båda sidor av spetsen på oljestickan att avgöra hur mycket olja i oljetråget. Mätstickan har linjer tryckt på den som anger oljenivå. Konsultera din instruktionsbok om du inte förstår mätstickan linjer och kan inte räkna ut om oljenivån är acceptabel. Om oljenivån är högre än den "minsta" eller "låg" linjen på oljestickan, är oljenivån troligtvis acceptabelt.
10

Byt mätstickan tillbaka in i motorn, återigen se till att du sätter det fullt.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132318.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.