Hur konvertera en diesel lastbil från konventionell olja till Synthetic

Använda syntetisk olja i din bil kan spara pengar och tid. Den syntetiska oljan bryts inte ner på samma sätt regelbundet motorolja gör och kan utöka dina oljebytesintervall från 10.000 till 15.000 miles. Byta till syntetisk motorolja är så enkelt som att ändra din motorolja. Oljefiltret måste ändras som väl. Du kan köpa den syntetiska oljan på någon delar butik, men innan de köper, måste du konsultera din instruktionsbok för att säkerställa rätt mängd och rätt oljefilter. Saker du behöver
dräneringskärlet
skiftnyckeln
Oljefilternyckel
Upp till 40 liter syntetisk olja
Nytt oljefilter
Visa fler instruktioner
Tömning Engine Oil
1

Leta oljetråget under motorn och sedan placera en tråget under den för att fånga all olja. Säkerställ dräneringstråget är tillräckligt stor för att fånga 40 liter olja.
2

Skruva bort avtappningspluggen med en skiftnyckel. Oljan kommer forsa ut så har pannan under för att fånga all olja. Dra åt avtappningspluggen när oljan slutat rinna och se till att den är tät.
3

Leta oljefiltret bredvid motorn. I vissa fall kommer det att vara längs sidan av motorn. Du behöver ett oljefilter skiftnyckel för att lossa filtret. Vissa program kommer att ha två oljefilter.
4

Fyll oljefiltret med ny syntetisk olja. Detta kommer att bidra under uppstarten av trucken. Oljan färdas genom oljeledningen och filtrera. Filtret är stort så det kan ta ett tag att fylla.
5

Byt oljefiltret med ett nytt filter. Placera lite olja på tätningen runt toppen av filtret för att smörja filtret. Detta kommer att göra det lättare att byta filter i framtiden. Addera Ersätt med syntetisk olja
6

Öppna huven för att komma åt motorrummet. Leta röret oljepåfyllningen längs sidan av motorn.
7

Häll i önskad mängd syntetisk olja per instruktionsboken.
8

Kontrollera oljenivån med dra ut oljestickan. Mätstickan sitter strax nedanför vevhuset. Torka av oljestickan med en färsk handduk och sedan sätta tillbaka den i oljestickan röret. Dra ut oljestickan och kontrollera oljenivån. Den korrekta mängden visas där vätskenivån stannar på oljestickan. Om nivån stannar innan hela varumärket, tillsätt sedan mer syntetisk olja. Häll i en liter i taget tills oljan går till märket FULL ..
9

Starta trucken och låt den gå i 15 minuter. Stäng av trucken och vänta minst 10 minuter för oljan att bosätta sig i oljetråget. Kontrollera nivån igen.
10

Stäng huven och markera körsträcka ner så att du kommer att kunna dokumentera miles för nästa oljebyte.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132313.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.