Hur till Ändra Jeep Rubicon Fluid Transfer Case

Du bör byta olja i överföringen gäller din Jeep Wrangler Rubicon som en del av ett regelbundet underhåll program. Jeep rekommenderar att du ändrar ATF +4 olja överföring fallet i din Rubicon NV241 transfer fallet var 30.000 miles. Mopar ATF +4 finns på Jeep återförsäljare och vissa bildelar butiker. Medan det finns andra typer av vätska som kan fungera, är detta den enda vätska som rekommenderas av Jeep, och använda något annat kan påverka garantin. Saker du behöver
Stoppklossar
dräneringskärlet
18 mm hylsa
10 mm insexskruv socket
Ratchet
Bottle pump
ATF +4 (2 liter)

Visa fler instruktioner
1

Blockera hjulen på din jeep så att den inte kan rulla eller flytta när du är under den. Leta reda på de fyra bultarna som håller plattan överföring sladd till botten av din Jeep.
2

Ta bort de fyra fästbultarna från skidplate med en 18 mm hylsa och spärrskaft. Sänk hasplåten ner och ta bort den från under Jeep. Addera 3

Placera ett uppsamlingskärl under överföringen fallet att fånga den gamla vätskan som du tömma den. Varje ren hink eller avlopp pan kommer att arbeta för att fånga upp vätskan.
4

Leta i avloppet och fyll lock på baksidan av överföringen. Avlägsna pluggen med en 10 mm insexskruv uttaget och ställ den åt sidan för nu.
5

Ta bort avtappningspluggen från överföringen fallet med en 10 mm insexskruv hylsa och spärrskaft. Ställ in kontakten åt sidan och låt vätskan rinna från överföringen fallet tills all vätska slutar rinna ut ur dräneringshålet.
6

tillbaka avtappningspluggen i dräneringshålet för överföring fallet och dra åt det med en 10 mm hylsa och spärrskaft. Dra ur kontakten till 20 foot-pounds med en momentnyckel.
7

Montera flaskan pumpen på en av kvartar av ATF +4 transmissionsolja. Sätt i slangen som är ansluten till pumpen i påfyllningshålet och börja fylla överföringen fallet med vätska.
8

Fyll överföringen fallet tills vätskan börjar sippra ut ur fylla hålet av överföringen fallet. Jeep måste vara nivå när du fyller fallet, eller nivån kommer inte att vara korrekt.
9

Montera pluggen och dra åt med 10 mm insexskruv uttag. Dra ur kontakten till 20 foot-pounds med en momentnyckel.
10

Höj överföringsplattan fallet sladd i rätt läge och sätt tillbaka de fyra fästbultarna som håller överföringen fallet på plats. Dra åt bultarna med en 18 mm hylsa och spärrskaft tills det är säkert.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132301.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.