Consumer Guide till motoroljor

Många konsumenter häller liter olja i sina bilar varje år, men vet inte ett dugg om varför det är nödvändigt eller vad det gör. Sanningen är, är motorolja är en av de viktigaste faktorerna i det långsiktiga underhållet av din bil. Byta olja regelbundet och välja den olja som är bäst för din bil är lika viktigt som att sätta bränsle i bilen innan du kör. Innan du gör ett köpbeslut, bekanta dig med syftet och typer av motorolja tillgängliga. Varför Motor Oil är viktigt

Motorolja är ett smörjmedel som håller de hundratals rörliga delar i bilens motor från gnugga upp mot varandra och orsakar slitage. Det minskar friktionen, gör din bil att starta lätt, håller motorn ren, blockerar några små luckor mellan kolvringen och cylinderväggarna, och förhindrar rost och korrosion. Det håller även eventuella främmande partiklar borta från motordelar.

Efter en tid, bryter motorolja i motorn och förlorar effektivitet. Föroreningar i oljan ökar och få den att förlora viskositet och tillsatser i oljan förbrukas vid normal drift av fordonet, varefter korrosion och oxidation kan förekomma. Av dessa skäl är det viktigt att byta olja ofta och enligt anvisningar från din auto servicecenter.
Typer av motorolja

Motorolja kommer i olika viskositetsklasser och dessa kallas för SAE (Society of Automotive Engineers) viskositetsgrader. Det finns två typer av SAE klassificeringar: multigrade och monograde. Multigrade oljor kan användas i en mängd olika temperaturer, medan Monograde oljor har kallt väder begränsningar. I kallare temperaturer, kan ett monograde oljeflöde inte tillräckligt för att skydda din motor innan den har värmts upp till driftstemperatur

typiska motorolja typ har två siffror och en bokstav, till exempel 10W -. 30. Den första siffran avser låg temperatur viskositet, eller viskositeten av oljan när motorn är kall. Det andra numret hänvisar till hög temperatur viskositet, eller viskositeten av oljan när motorn är varm. En högre siffra viskositet betyg inte kommer att flyta så lätt som ett lägre antal, alltså en lägre siffra är bättre för kallare temperaturer.
P Det finns ett antal andra klassificeringssystem inklusive API (American Petroleum Institute), ACEA (Association des Constructeurs Européens d'Automobiles), ILSAC (International Lubricant Standardisering rådgivande kommittén) och OEM (Original Equipment Manufacturer) godkännanden, som ger ytterligare information om motorolja, men för den typiska konsumenten dessa är inte lika viktigt som viskositeten rating. Addera ditt kommenterar: Att välja rätt motorolja

Det bästa sättet att veta vilken typ av motorolja som är rätt för din bil är att konsultera din instruktionsbok, vilket kommer ger dig rätt smörjmedel klass. Om du inte har din instruktionsbok, kommer många bildelar butiker har en referens och kommer att kunna leta upp din bil märke och modell och berätta vilken typ av motorolja som är rätt för din motor.

Precis som med bensin, det finns olika grader av motorolja, från bra till bättre till bäst. Dessa kommer att variera i pris och prestanda samt från märke till märke. En bra motorolja är lämplig för den dagliga föraren, medan det bästa motorolja kommer att bli nödvändig för fordon med särskild service oro eller förare som har särskilda resultatmål. Du bör rådgöra med en betrodd auto servicecenter för att hjälpa dig att avgöra vilken klass som är bäst för dig.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132299.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.