Hur man byter olja i en Smart Car

Smart bil, officiellt känd som Smart Fortwo, är en dynamisk mini-bil med en diminutiv 1,0-liters trecylindrig motor. Byta olja i en Smart Fortwo är lättare än i de flesta fordon, den unika motorn platsen kan du byta olja utan att lyfta eller krypa långt under fordonet. Den Fortwo kommer från fabriken med syntetisk olja, det rekommenderade serviceintervallet är 10.000 miles. Saker du behöver
dräneringskärlet
Hylsnyckel
Justerbar oljefilternyckel
Byte oljefilter
3 1/2 qts. syntetisk motorolja
Visa fler instruktioner
1

Drive Smart Fortwo vid normala hastigheter för ca 10 minuter för att värma upp motorn olja. Stäng av motorn, dra åt parkeringsbromsen och samla de verktyg och förnödenheter. Se din fabrik underhåll häftet för att bestämma rätt oljekvalitet och viskositet (det varierar beroende på klimatet).
2

Lägg ett spilloljekärl under oljeavtappningsskruven. Eftersom Fortwo har en bakre motor, avtappningspluggen på den bakre undersidan av fordonet på passagerarsidan.
3

Avlägsna avtappningspluggen med hylsnyckel och låt oljan rinna 20 till 30 minuter tills droppar är 5 till 10 sekunder mellanrum.
4

Ta bort oljefiltret. Använd en justerbar filter skiftnyckel om du inte har en skiftnyckel särskilt utformade för Smart Fortwo. Ställ oljefiltret i avloppet pan när du tar bort den.
5

Förbered och installera den nya oljefiltret. Coat spetsen av filtret med ett tunt lager av olja och sedan dra åt för hand. Använd inte ett filter skiftnyckel för att dra åt oljefiltret,. Detta risker överåtdragning
6

Byt avtappningspluggen. Dra det väl med hylsnyckel.
7

Öppna lastutrymme Fortwo att komma åt motorn. Ta det svarta locket och tillsätt 3 1/2 liter olja med en vanlig tratt. Sätt tillbaka locket.
8

Starta motorn och låt den gå i några minuter. Stäng av motorn och kontrollera oljenivån med mätstickan i motorrummet. Nivån bör inte vara över "F", om det är, dränera tillräckligt med olja för att få det till rätt nivå
9

Kassera använd motorolja och filter.. Ta dräneringstråget till en bensinstation eller en återförsäljares serviceavdelning kan kasta av oljan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132286.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.