Hur man tar bort Gear olja från en Dodge bakre differential

Växellådsolja smörjer och reducerar värmen i differentialen på din bil. Dodge fordon använder differential olja för att smörja kuggkrans och kugghjul inuti axeln bostäder. Differentialen tillåter hjulen att snurra fritt genom en serie kugghjul och tätningar. Precis som överföringen och andra vätskor i fordonet, måste den differentiella fluid som skall ändras på ett rutinmässigt schema. Intervallen för byte av växel vätska bestäms av de villkor som du kör. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Bucket
Ratchet
1/2-tums socketShop Duk olja
Gear 75-90W
Visa fler instruktioner
en

Lyft fordonet genom insättning av domkraften under huset hos den bakre differentialen. När fordonet befinner sig på marken, position två pallbockar under axeln och ta bort domkraft.
2

Placera en hink eller avtappningskärl nedanför axeln. Drain kastruller är bredare och fungerar bättre på att förhindra spill.
3

Ta bort de nedre bultarna i differential lock med Ratchet och 1/2-tums socket, och låt vätskan börja dränering oljan från huset.
4

Ta de återstående bultarna från differential locket och placera den åt sidan. Undersök används växellådsolja och kolla efter metallspån. Undersök kuggkrans och kugghjul för skador och slitage.
5

Rengör packningen med en butik trasa. Tätningen används mellan differentialen kåpan och huset. Dessa packningar är återanvändbara, så var försiktig när du tar bort packningen och städning.
6

Återkoppla packningen och differentialen täcker tillsammans och sätt tillbaka dem till huset. Dra åt bultarna ner med 1/2-tums uttaget och ta bort pluggen i locket med en spärr.
7

Refill differentialhuset med lämplig växel vätskan. 75-90W används normalt för större bakaxel församlingar, och hårdare villkor kräver ofta 75-140W, som tål högre värme.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132283.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.