Hur man byta olja i en Duramax Diesel Engine

Byta olja på alla fordon ska vara rutinmässigt underhåll och Chevy Duramax Diesel är inte annorlunda. Du kommer att behöva mer olja än de vanliga bil behöver, och ett större filter, men processen är ganska mycket samma. Du har några val för olja, så kolla din bruksanvisning och se vad som rekommenderas för din modell. Du kan få oljan och filtret på din lokala Biltema eller hos återförsäljaren. Du kommer också att behöva en större tråget än du använder för din bil eftersom duramax rymmer 10.5 liter olja. Saker du behöver
Jack
Jack står
spilloljekärl eller hink
Hylsnyckelsats
Oljefilternyckel
Oljefilter
Momentnyckel
Oil

Visa fler instruktioner
1

Starta motorn på din bil för att värmas upp lite, sedan stänga den. Du vill inte ha det så varmt att du bränner dig, men du vill att oljan varm nog för att enkelt strömma ut ur pannan. Ta nycklarna när du har stängt av den så att ingen av misstag startar den medan du arbetar på det.
2

Höj framför lastbilen med en domkraft och stödja den på en uppsättning pallbockar . Dessa är stora lastbilar, så se till att du använder stativ som är klassade för vikten av lastbilen. Blockera bakhjulen för att undvika att trucken rullar eller flyttar medan du är under det.
3

Skjut drain pan under oljetråget avtappningspluggen sitter på botten av pannan. Lossa avtappningspluggen med en hylsa och spärrskaft sedan vrida kontakten för hand, vilket gör att oljan rinna ner i pannan.
4

Leta oljefiltret på motorblocket. Du hittar den på passagerarsidan av blocket ovanför pannan. Lossa filtret med ett filter skiftnyckel genom att vrida det moturs. Det kan läcka lite runt packningen när det lossas så se till att ha din drain pan under det som det tas bort.
5

Skruva loss filtret för hand tills den lossnar från motorn. Släpp den rakt ner, hålla upp för att undvika olja spiller över dig, bilen och marken.
6

Ta det nya filtret ur förpackningen och belägga gummipackning med ny olja. Detta kommer att hjälpa den försegla mot blocket när den är installerad. Fyll filtret med ny olja för att undvika att köra motorn torr på start när du har slutfört oljebyte.
7

Montera filtret genom att lyfta upp den på plats och skruva fast den med händerna. Filtret behöver bara vara med handkraft.
8

tillbaka avtappningspluggen i oljetråget och dra åt tills ombonat. Dra åt avtappningspluggen till tillverkarens specifikationer. Dessa varierar beroende på fordonets år, så kolla din bruksanvisning eller servicehandboken för de korrekta specifikationer för din lastbil.
9

Fyll motorn med ny olja tills oljestickan visar att det är fullt. Duramax Diesel motorer håller mellan 10 och 10,5 liter olja med filter. När motorn är full, starta den och låt den gå i två till tre minuter för att låta den nya oljan cirkulera genom blocket.
10

Avfallshantera den gamla oljan och filtret genom att ta dem till en godkänd olja återvinningsstation eller din lokala delar butiken om de erbjuder denna tjänst.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132280.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.