När du ändrar Transmission Fluid på en automatisk Toyota?

Din Toyota fordonstillverkaren rekommenderar byte av transmissionsolja var 15000 miles eller 15 månader, baserat på 12000 körning miles per år. Intervallet gäller för de flesta Toyota modeller. När du ändrar vätskan, tar du bort metall, smuts, fukt och andra partiklar som transmission interna komponenter utsläpp under drift över tiden. Därför, när det fyller på automatlåda med fräsch, ny olja, hjälpa dig att öka livet transmission tjänsten. Tömning av olja


innan oljan avtappas, värma upp motorn och transmissionen genom tomgångskörning under några minuter. Än höja och stödja framför din Toyota på pallbockar. På vissa modeller kan du ta bort en avtappningsplugg sitter på sidan av överföringen oljetråget. Annars måste du ta bort oljetråget.

Att ta bort pannan, först skruva loss sidan och framifrån pan montering bultar efter placering av en fångst pan undertill. Lossa de bakre bultarna bara tillräckligt för att frigöra den främre delen av pannan från transmissionen att låta en del av oljan rinna på fångsten pan. När oljan slutar dränering, håll pannan med hjälp av en trasa som du har tagit bort den bakre bultar. Håll pannan i ett horisontellt läge och sänk ner den över pannan. Sedan kan du luta pannan för att dränera den kvarvarande oljan.
Påfyllning av Transmission


På många Toyota-modeller, är det en bra idé att byta filter växellådsolja när byta olja. Kontrollera bilens instruktionsbok för de rekommenderade intervallerna för just din modell. Om du bestämmer dig för att installera ett nytt filter, se till att installera en ny O-ring på Filterinredningen också, om det behövs.

Innan du installerar pannan, helt rena ytorna packningen parning undertill överföring och oljetråget. Montera en ny packning och sealer, om nödvändigt, och starta bultar för hand för att förhindra skador på gängorna. Vid åtdragning av skruvarna, använd en korsvis och inte för hårt för att undvika att riva packningen eller snedvrida pannan, rekommenderar James E. Duffy i modern Automotive Technology.

Din bil bruksanvisning visar rätt typ och mängd av växellådsolja lämplig för just din modell. Tillsätt olja genom överföring oljestickan röret. Efter det startar du bilen, skift genom växlarna och tillbaka till parken. Stäng av motorn och kontrollera om oljeläckor.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132278.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.