Vilken typ av olja bör användas i en dieselmotor?

Dieselmotorer behöver en hög viskositet olja eller en syntetisk olja. Eftersom dessa motorer förbränna vid mycket högre kompressionsförhållande än bensinmotorer, har den olja som används i motorn för att kunna motstå enorma krafter, vanligtvis av 40.000 till 50.000 psi. De flesta nyare dieselmotorer kommer att rekommendera 15W-40 eftersom den är tyngre och tjockare. Funktion

Olja används för att smörja kolvarna då dessa skjuts in i förbränningskammaren och återgå nedåt till vevhuset. Dieselmotorer sväng vanligen vid en lägre hastighet än en bensin motor, men skapar större tryck. Tyngre oljor håller längre och kan motstå arbetsbelastningen skapas av dieselmotorn.
Överväganden

Syntetiska oljor också kan användas i en dieselmotor. 5W-40 syntetisk kan användas i de flesta nyare motorer med likvärdiga eller bättre resultat än en vanlig 15W-40 olja. Syntetiska oljor är dyrare, men ger extra skydd mot motor slitage.
Oljebyten

Syntetiska oljor ändå måste ändras. Följ biltillverkarens rekommenderade körsträcka för oljebyte. Kom alltid ihåg att byta oljefilter samt motorolja. De flesta diesel motorer rekommenderar oljebyte var 5000 miles.
Fördelar med syntetiska
olja

Syntetiska oljor kan sänka avgastemperaturer (EGT) i en diesel med en betydande belopp. Lägre EGT innebär att motorn kan arbeta med maximal effektivitet och skapar mindre värme, vilket kan minska skador och slitage på vitala motordelar. En normal arbetstemperatur för en diesel borde vara runt 500 grader, stiger till ca 1000 grader under acceleration.
Fakta

En dieselmotor är mindre flyktigt och brännskador vid en lägre temperatur än en gasmotor. Detta är anledningen till att höga avgastemperaturer är så farliga. Den turbo på en diesel motor filter luft och komprimerar den innan den pressas in i förbränningskammaren för att blandas med diesel och driva motorn.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132275.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.