Hur man ska förstå Oljefiltertång betyg

Bilar är idag inte så enkelt som de en gång var. Dessa dagar finns det flera typer av oljefilter för varje märke och modell av bil. Oljefilter använder ett klassificeringssystem för att hjälpa dig att avgöra vad filter är bäst för tillämpningen ditt fordon behöver, baserat på mängden av föroreningar din olja kan ha i det. Oljefilter betyg kan vara komplexa och hitta den bästa oljefiltret för just din bil eller lastbil kan ibland vara en svår uppgift. Bilindustrin har gjort förstå dessa betyg lite lättare på senare år. Saker du behöver
Oil samling pan sälja Kitty kullen
Broom
Sopskyffel
Oljefilternyckel
Oljefilter betyg guide
Visa fler instruktioner
Understanding ett oljefilter Betyg
1

Bedöma vilken typ av körning att fordonet kommer att göra. Olika filter har olika betyg baserat på den mängd arbete ett fordon kommer att utföra.
2

reda på enpassage filtrets effektivitet. Det här numret ska finnas på förpackningen och kommer att berätta effektiviteten i en enda passage genom olja genom filtret.
3

Bestäm flera pass filtrets effektivitet. Det här numret ska finnas på förpackningen och berättar effektiviteten i flera passager av olja genom filtret som händer med en motor som är igång. Att filtret släpper igenom
4

Räkna ut storleken på mikron . Ett filter som gör det möjligt för partiklar med mellan 10 och 20 mikron är bättre och 10 mikron eller mindre är optimal. Större partiklar kommer att resultera i mer skada på din bil.
5

Slå upp din typ av fordon på Biltema för att bestämma det rekommenderade rating för dina specifika behov.

Byt oljefilter i bilen
6

Töm bilens oljan i en godkänd oljetråg enligt fordonstillverkarens anvisningar om hur man gör det. Om någon olja spillts ut på uppfarten, suga upp det med kattsand och sopa upp det för att undvika miljöförorening enligt lag. Medan du har pluggen oljetråget, ut inspektera den noga för att se om det är dags för den att bytas ut.
7

Ta bort den nuvarande oljefiltret från bilen med oljefilternyckel och efter fordonet tillverkarens anvisningar om hur du gör detta.
8

Bestäm modellnumret på oljefiltret du behöver för din bil. Detta nummer är tryckt på filtret och kan också hittas i bilens bruksanvisning under avsnittet Utbytbart reservdelar. Anteckna utformningen av gränssnittsportarna och skriva ner alla nummer tryckt på sidan av filtret. Låt oljefiltret rinna helt i oljan samlingen pannan innan det bortskaffas.
9

Använda oljefilter Rating Guide bestämma filtrens rating som bäst passar dina körförhållanden och märke, modell, år och förpackning av bilens motor.
10

Besök din lokala bildelar och tillbehör återförsäljare och be att få se referenshandboken för din favorit märke av oljefilter.
11 < p> Titta inuti referens guide för konvertering diagram, det är oftast på framsidan av handboken
12

Hitta den universella betyg du bestäms utifrån betyg guide och sedan leta upp motsvarande rating motorn skydd. tillverkaren du föredrar.
13

Be mäklare för att få modellen filter du behöver i motorns kapslingsklass du har fastställt formulär referenshandboken.
14

Look noga på filtret du köper och den som du har tagit bort från fordonet för att säkerställa att anslutningarna och portar är samma innan du slutför ditt köp.
15

Installera det nya oljefiltret med oljan filter skiftnyckel enligt fordonstillverkarens anvisningar. Kontrollera oljefiltret sitter åt men inte åt filtret.
16

Byt tändstift oljetråg gör att den passar tight.
17

Fyll motorn med ren , ny olja klassad för din körning behov och rekommendationer i ditt fordon maker.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132274.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.