Hur man byter olja i en skoter Tank

Skotrar har blivit en alltmer populär form av transport i många städer. De är billiga, bränslesnåla och lätt att parkera, vilket gör dem rida i valet för stadsbor. Tank är en av de mest populära skoter märken. Made in Kina, är tanken lätt att underhålla och har ett rykte om att vara pålitlig. En av de viktigaste sakerna du behöver veta är hur man byter olja i en skoter, Tank skotrar kommer med olja i dem, men du bör ändra det direkt som kvaliteten på oljan är mycket dålig. Saker du behöver
Oljetråg
Hylsnyckelsats
Spray förgasare renare
Funnel
ersätter olja
Visa fler instruktioner
1

Placera ett tråg olja drain under motorn på din scooter. Ta bort avtappningspluggen. Pluggen kommer att vara den enda hex typ bult stickning av mitten av botten av motorn. Använd en hylsnyckel för att ta bort den och eftersom oljan kommer ut, fånga oljan våren och olja skärm som kommer att komma ut ur dräneringshålet också. Du kommer att behöva dessa delar.
2

Rengör oljan våren och olja skärmen. Dessa bitar är oljefiltret för din skoter. Skotern oljesilen bör rengöras varje gång du byter olja. Spraya både skärmen scooter olja och våren med förgasare renare tills metallen är ren och silver i färg.
3

Infoga våren och olja skärmen tillbaka till oljeavloppet (skärmen först och våren sekund) och ersätta oljepluggen och dra åt den.
4

Öppna luckan till din motor. Beroende på modell, kan motorn nås genom att ta bort sätet, tar bort panelen på golvet vila eller ta bort den vänstra bakre pojken panel. Kontrollera din manual för att avgöra hur man ska komma åt motorn.
5

Avlägsna påfyllningslocket från oljetanken. Detta kommer att vara på sidan av motorn och tydligt märkta med en vit grafiskt av en oljekanna eller en vit bild av vad som kommer att se ut som en stiliserad droppe vatten. Sätt en tratt i reservoaren och häll i oljan till det belopp som anges i bruksanvisningen för din motorstorlek. Sätt tillbaka locket.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132272.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.