Hur du ändrar en patron oljefilter

Canister eller patron typ oljefilter är vanliga på vissa vintage bilar som gamla Mercedes Benz, samt i industriella och marina dieselmotorer applikationer. De är också användbara i någon avlägsen-mount filtrering setup. Till skillnad från spin-on filter, som är fristående enheter, kanister filter har flera separata delar. Bypass ventiler och pluggarna är monterade i kapseln som inrymmer filterinsatsen. Filterbasen bultarna till kapseln och monterar enheten på motorn eller fjärrmontering stöd samt bostäder passagerna olja in och ut ur filtret. Saker du behöver
skiftnyckeln
Catch pan
Element kit med O-ringar
butik trasa
Delar tvättlösning eller rent dieselbränsle
Visa fler instruktioner
Ändra Element
1

Lossa avloppet (wingnut eller kontakten) på undersidan av kapseln. Samla drippings med fångsten pan. Dra avloppet tillbaka och torka av kapseln, avlopp och fäste. Kontrollera att det inte finns smuts eller skräp som kan falla från fästet i kapseln under monteringen.
2

Lossa bulten på toppen med skiftnyckel som monterar kapseln. Ta tag i behållaren med trasa och ta bort bulten och brickan från fästet. Sänk behållaren bort från fästet och hålla den upprätt för att innehålla eventuell kvarvarande olja.
3

Dra elementet ur kapseln och kasta elementet. Kontrollera kapseln och den bearbetade ytan av fästet för O-ringar eller skräp och ta bort. Torka de samverkande ytorna hos kapseln och fästet med en ren trasa. Vänd behållaren i fångsten pannan och låt den rinna av helt. Inspektera kapseln för silt och skräp. Tvätta behållaren i en delar bricka eller med någon ren diesel för att avlägsna slam. Dränera väl efter tvätt.
4

Välj rätt O-ring för din kapsel (det kommer att finnas flera att välja på i kitet) och smörj den med ett tunt lager ren motorolja. Placera O-ringen in i urtagningen i toppen av kapseln. Sätt in den nya elementet i behållaren och skjut den på tappen i botten av kapseln.
5

Installera en ny fruktdryck-bricka från satsen ovanpå bulten. Håll den laddade kapseln i läge under hållaren och hand-starta den övre bulten. Dra åt bulten med handkraft då vridmoment det lätt med skiftnyckel. Kontrollera igen avloppet och kontrollera att den är tät. Torka hela enheten med en ren trasa för att avlägsna återstående olja på utsidan. Detta kommer att hjälpa till att leta efter läckage.
6

Starta motorn och observera mätaren oljetrycket. När trycket är etablerad, observera kapseln och titta efter läckor. De flesta läckor är uppenbara, men vissa kan dyka upp först när motorn är i drift temp. Kolla igen när motorn värms upp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132271.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.