Hur Oil en Uni-Filter Foam Filter

Nästan alla märken och modeller av terrängfordon använda ett uni-filter skum filter i sina system luftrening. Dessa filter använder ett lager av olja för att fånga skräp innan det kan komma in i motorn. Det är inte skummet som filtrerar luften men oljan på det, så du måste veta hur man korrekt olja ett uni-filter skum filter. Ett luftfilter som är skadad eller smutsig kan strypa luftflödet till motorn och orsaka allvarliga inre skador. Saker du behöver
Spray skum olja
Flytande skum olja
Visa fler instruktioner
1

Inspektera ditt uni-filter skum filter för att se till att det är torrt och rengöra. Detta bör inte vara ett problem om du installerar ett nytt filter, men du bör undersöka nya filter för tårar och brister samt
2

Välj vilken typ av skum olja du ska använda:. Spray eller vätska . Om du använder flytande skum olja, gå till steg 3. Att olja ett skum filter med spray skum olja, håller filtret genom att sticka ditt pek-och långfingret i hålcentrum och låta filtret vilar på dina knogar. Håll sprayburken 6 inches från skummet och börja spraya. Coat hela utsidan av skummet filtret till mättnadspunkten. Slutar spruta och ta bort filtret från dina fingrar och knåda filtret att arbeta oljan igenom. Ställ filtret torka.
3

Häll ca 1/2 kopp skum olja i en plast blixtlås påse. Stoppa ned filtret i påsen och tryck tätningen stängd. Knåda oljan in i filtret genom påsen, som arbetar den tills allt skum är mättad. Ta bort filtret från påsen och kassera oljan kvar i påsen. Låt filtret torka.
4

Kontrollera uni-filter för torra fläckar. Skräp kan komma in i filtret på torra fläckar och orsakar skummet att falla sönder. Torra fläckar blir ljusare i färgen då skummet som är oljad. Om du har torra fläckar, upprepa dessa steg.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132270.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.