Hur Lossa ett oljefilter

Ändra bilens motorolja själv är ett sätt att spara lite pengar och göra nödvändiga, men lätt auto underhåll. Den görs rätt, med rätt skydd och återvinning av olja, är detta förfarande miljövänlig. Men en fast oljefilter kan omintetgöra jobbet från början. Värre, felaktig metoder för att lossa ett oljefilter kan resultera i ett oljefilter så skadat, behöver du ett släp till en professionell butik för att få jobbet gjort rätt. Lossa även de mest envisa oljefilter är enkelt, men det kräver rätt verktyg och förfaranden. Saker du behöver
olja dränering pan
Plastplatta
Tidningar
Oljefilternyckel
WD-40
Tunga handskar (tillval)
visa fler Instruktioner

1

Köp rätt nyckel oljefilter för oljefilter och bil. Oljefilter varierar i storlek och utformning. Det utrymme som omger dem i motorrum varierar från bil till bil. Oljefilter skiftnycklar också variera i utformning, storlek, och justerbarhet av handtaget vinkeln. Vissa använder tång-liknande grepp, andra använder kedjor eller band av metall för att gripa oljefiltret. Om all denna variation verkar skrämmande, oroa dig inte. Det är inte så komplicerat som det låter. Bara besöka en lokal Biltema, berätta för dem du letar efter en oljefilternyckel som fungerar för just din situation, och de kommer att hjälpa dig att välja en bra en.
2

Spridning någon målares plast på uppfarten eller garage golvet under bilens motor. Sedan sprida ett par lager tidningspapper ovanpå plasten. Slutligen, under filtret och oljetråget, placera en bricka för att fånga oljan. Kontrollera att fack som du väljer är tillräckligt stor för att innehålla all den olja som din motor är specificerad att hålla.
3

Tappa av oljan från din motor i facket genom att ta bort oljepluggen.
4

Spray WD-40 frikostigt runt basen av din oljefiltret. Vänta tio eller femton minuter.
5

Placera oljefilternyckel runt oljefiltret. Dra i handtaget så att oljefiltret vänder i en moturs riktning. Detta bör lossa oljefiltret. Om du har svårt att förstå rätt riktning, helt enkelt föreställa oljefiltret är locket av en jordnötssmör burk. Vilken riktning skulle du vända den för att öppna burken jordnötssmör? Det är den riktning du vill.
6

Spray mer WD-40 runt basen av oljefiltret, om du har hittills misslyckats med att lossa oljefiltret. Vänta ytterligare tio minuter och försök igen. Det kommer nästan säkert att lossa
7 p Om oljefiltret förblir fast, är din bästa lösningen för att ersätta oljepluggen, sätta ny olja i din motor (använd ny olja -. Aldrig sätta gamla oljan tillbaka in i motorn, och aldrig försöka starta en bil utan olja i motorn), och köra bilen till en professionell oljebyte service. De kommer att kunna lossa oljefiltret som en del av deras ordinarie oljebyte tjänsten.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132266.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.