SAE Motor Oil Information

Olja förändringar är viktiga för livet på din bil. Om du planerar att ändra din egen olja, är det viktigt att veta om vilken typ av olja att använda för din bil. Medan din instruktionsbok kan indikera vad man ska använda, kan det vara förvirrande. SAE

Society of Automotive Engineers (SAE) är den organisation som klassificerar motoroljor. De klassificeringar bestäms av viskositeten (strömningsmotstånd) och temperaturområden. Enligt Performance Oil Technology, de flesta av dagens bilar och lastbilar kräver multiviscosity olja. Ett exempel på en sådan olja är SAE 10W-30. Detta gör att oljan kan rinna ut 10W olja (tunnare olja) vid start och vid 30W olja (tjockare) under normala temperaturer. Den W står för vinter, enligt Nordic Group.
Klimat

Din klimatet är en viktig faktor i den typ av olja som du använder för ditt fordon, enligt Nordiska gruppen. I varmare klimat är 5W-30 den föredragna olja, men 10W-30 är acceptabelt med skadliga effekter. Före tillkomsten av multiweight oljor, har två olika typer som används på vintern och sommaren, men det krävs inte längre. Men kom ihåg att om din klimatet är varmt och du använder 10W-30, och om du tänker ta bilen till ett område med mycket kallt väder, bör du vara säker på att byta till 5W-30.


Quick oljebyten

Nordic Group föreslår att du vara försiktig när du använder snabb-lube anläggningar. Vissa kan ha specialerbjudanden som inkluderar SAE 30 olja istället för 5W-30 eller 10W-30, troligen därför att de har den här typen i bulk. Det är viktigt att använda rätt olja för din bil. Dessutom kan vissa pumpa oljan genom oljestickan, snarare än att ta bort avtappningspluggen och tappa den från bilens undersida. Denna metod tar inte bort allt från botten av oljetråget. Nordic Group rekommenderar även att du inte köper några andra delar från dessa anläggningar såsom torkarblad och filter, eftersom de är oftast dyr och ibland dålig kvalitet.
Tillsatser

Enligt Popular Mechanics, olja tillsatser såsom rengöringsmedel, nötningsinhibitorer, antioxidanter, rost och korrosion inhibitorer, friktionsmodifierare och Skummotverkare kan bidra till att upprätthålla och förbättra din olja. Slam och lack kan produceras genom en kombination av höga motortemperaturer plus fukt, rost, korrosion, syre, motor partiklar slitage och biprodukter förbränning. Tillsatser kan förhindra skador från slam och lack och bibehålla god smörjning. Men tänk på att alltför många tillsatser kan skapa problem. En pålitlig mekaniker kan ge dig råd om vilka tillsatser som skulle vara till hjälp för ditt fordon.
Intervaller

Nordic Group visar att det är nödvändigt att byta olja varje 3000 miles är en myt som vidmakthålls främst av oljeindustrin. Före multiweight och tvättmedel oljor, hade merit, men idag är det inte sant. Vissa fordon kräver fortfarande 3.000 mil förändringar, men inte på grund av att oljan är inte bra på den punkten. Ett exempel är den Saturn S-serien på grund av en känslighet för ren olja i sina system kamkedjan. Dessutom, inte mörk olja inte nödvändigtvis betyda din olja behöver ändras. Olja blir mörk på grund av små partiklar av sot, vilket innebär att oljan gör sitt jobb för att städa din motor. Enligt riktlinjerna från ditt fordon handbok om oljebytesintervall är bäst för bilen.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132261.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.